Tidligere Tromsø-angriper stoppet Englands utrolige rekke i landslagsdebuten

Zdenek Ondrasek (30) satte inn seiersmålet på tampen for Tsjekkia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tsjekkia - England 2-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Tidligere Tromsø-spiss Zdenek Ondrasek ble kastet inn til sin landslagsdebut for Tsjekkia i andre omgang mot England, og med fem minutter igjen til full tid bredsidet han inn den avgjørende 2-1-scoringen.

Harry Kane hadde gitt England en tidlig ledelse på straffespark, men Jakub Brabec utlignet til 1-1 for Tsjekkia få minutter etter.

Det var engelskmennenes første tap i en kvalifiseringskamp på ti år og 43 kamper.

– Fra Alfheim til Praha via Dallas. Det er litt av en historie, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter 2-1-scoringen.

Ondrasek spiller nå i MLS-klubben FC Dallas, der han har scoret sju mål på de siste åtte kampene, men han var i sommer sterkt koblet til en retur til Norge og Tromsø. Sportssjef Svein-Morten Johansen bekreftet overfor Nordlys i juli at de lenge forsøkte å hente 30-åringen tilbake til Alfheim.

I 2012-sesongen ble Ondrasek delt toppscorer i Eliteserien sammen med Péter Kovács. I 2016 gikk han videre fra Tromsø til Wisla Kraków. Tidligere i år gikk han til FC Dallas, men det er først de siste kampene det har løsnet.

Med fredagens seier har Tsjekkia en glimrende mulighet til å kvalifisere seg til EM. De ligger på andreplass i puljen, men på samme poengsum som gruppeleder England. Begge har tolv poeng, men engelskmennene har én kamp til gode. Kosovo på tredjeplass har åtte poeng.