«NEI TAKK»: Real Sociedad-trener Imanol Alguacil forklarer hvorfan han ikke ville hatt Lionel Messi på laget.
«NEI TAKK»: Real Sociedad-trener Imanol Alguacil forklarer hvorfan han ikke ville hatt Lionel Messi på laget. Foto: Josep Lago

Ødegaards sjef: – Å trene Messi ville gitt meg hodepine

Imanol Alguacil mener Lionel Messi ikke ville passet inn i Real Sociedad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard og Real Soceidad har hatt en glimrende start på sesongen, og nordmannen ble til og med kåret til månedens spiller i La Liga i september.

Treneren som har suksess med nordmannen på laget, Imanol Alguacil (48), kunne ikke tenkt seg å forsterke laget med Barcelona-superstjernen Lionel Messi.

– Han ville ikke passet med verdiene og måten vi er på i Real Sociedad, sier han til Marca.

Nå er det uansett ingen sjanse for at man får se Messi i Real Sociedad-drakt i nær fremtid, men Alguacil forklarer likevel hvorfor argentineren er en type han helst ikke vil ha noe å gjøre med.

– Han er en utrolig spiller og gjør utrolige ting, men disse verdiene med ydmykhet og normalitet, disse store spillerne har ikke det, mener 48-åringen.

Derfor mener han det er like greit også for sin egen del at han ikke trener det mange mener er verdens beste fotballspiller.

– Å trene Messi ville gitt meg hodepine, selv om jeg ville vunnet flere kamper, sier Alguacil.

En Real Sociedad-treneren setter pris på å ha på treningsfeltet er Ødegaard. I august fortalte han om en sulten, ung nordmann med gode holdninger.

– Ødegaard er veldig hardtarbeidende. Han tenker fotball 24 timer i døgnet. Martin er viktig for oss. Han har mange gode kvaliteter og et stort talent, og det er viktig for oss å dra nytte av det, sa Alguacil.