Det er flere ting som har gjort at Trumps tidligere kommunikasjonsansvarlig har fått en ny oppfatning av sin president
Det er flere ting som har gjort at Trumps tidligere kommunikasjonsansvarlig har fått en ny oppfatning av sin president Foto: Johannes Berg/ Skavlan

Ble sparket av trump etter 11 dager:

Dette fikk ham til å snu ryggen til presidenten

SKAVLAN (TV 2): Anthony Scaramucci (55) ble sparket fra Det hvite hus etter 11 dager. Likevel var han lojal mot den amerikanske presidenten. Det er det slutt på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wall Street-profilen Anthony Scaramucci (55) jobbet som president Donald Trumps kommunikasjonsansvarlig i juli 2017.

På sin ellevte dag i jobben fikk han sparken av Trump, via stabsjef John Kelly.

55-åringen har skapt overskrifter både før, under og etter jobben som kommunikasjonssjef.

Snudd i synet på Trump

Scaramucci er en av mange som har måtte forlate Det hvite hus mens Trump har sittet som president.

Se Scaramucci være gjest i Skavlan på TV 2 lørdag klokken 22.30 og TV 2 Sumo nå.

I tiden etter at han mistet jobben som kommunikasjonsansvarlig, har han likevel vært lojal mot presidenten, blant annet for å opprettholde sin egen posisjon og navn i politikken.

I dag jobber han derimot for at Trump ikke skal bli gjenvalgt, etter å ha snudd helt i oppfatningen om den amerikanske presidenten.

Som en av få republikanere stiller Scaramucci seg nå bak kravet om riksrett mot presidenten.

Det er en rekke hendelser som har påvirket Scaramuccis syn på sin tidligere sjef.

– For meg startet det med hendelsen i Charlottesville og hans kommentarer om at det var gode folk på begge sider av de opptøyene. Og så var det barneseparasjonssaken og «send henne tilbake»-episoden. Denne nativismen som kommer fra øverstkommanderende og lederen av den frie verdenen, stiller jeg meg ikke bak, sier Scaramucci.

Innrømmer feil

Trump har tidligere gått ut og kalt sin tidligere kommunikasjonsansvarlig «et nevrotisk vrak». Scaramucci innrømmer at han gjorde et stort feilgrep ved å være litt for åpen mot en journalist, noe som kostet han jobben.

– Når man gjør feil, så er det første man gjør å innrømme feilen og stå ansvarlig for det. Jeg var litt for oppriktig overfor en reporter. Han var fra et italiensk miljø, og hans far og min far hadde vært venner i 50 år. Men det var upassende, sier Scaramucci, som også går under kallenavnet «The Mooch».

I praten med journalisten hadde han gått hardt ut mot den tidligere stabsjefen Reince Priebis og Trumps daværende sjefstrateg Steve Bannon.

Uttalelsene ble beskrevet som oppsiktsvekkende og tidvis vulgære. Han skal blant annet ha kalt Reince Priebus «jævla paranoid schizofren» og at Steve Bannon er en person «som forsøker å suge seg selv».

Angrep kona på Twitter

Donald Trump er aktiv på Twitter og lot heller ikke denne feiden gå utweetet hen. Ikke bare Scaramucci selv ble angrepet av presidenten på hans Twitter-profil. Trump dro også inn kona til Scaramucci inn i en offentlig melding, der han nevner den planlagte skilsmissen.

– Han gikk mot kona mi. Hun er sivilist og husmor på Long Island, som oppdrar to små barn. Og han visste, etter å ha jobbet sammen i Det hvite hus, at vi var i prosessen om å skilles, forteller han.

Kona til Scaramucci, Deidre Ball, ønsket ikke at ektemannen skulle ta jobben i Det hvite hus. Hun søkte om skilsmisse da han takket ja til jobben – som han håpet skulle bli betydningsfull og viktig.

– Jobben var fristende for meg, og jeg trodde jeg skulle utgjøre en forskjell. Men min kone ba meg om å ikke ta jobben. Hun elsker meg. Takk Gud for det, og vi er fremdeles sammen, men hun søkte om skillsmisse da, sier Scaramucci.

Neppe en framtid for Trump

Hos Skavlan deler Scaramucci sin oppfatning av Trump. Blant annet mener han at presidenten er en dårlig lytter og at han prøver å ta alle avgjørelsene selv.

Når Skavlan spør Scaramucci om han tror presidenten vil gjøre det bra i valget 2020, er svaret fra Wall Street-kjendisen klart og tydelig.

– Jeg tror han vil bli erstattet. Han vil muligens klare seg til slutten av hans termin, men jeg tror ikke han vil være den nominerte for republikanerne. Jeg tror han vil hoppe av i kappløpet, sier han.