DEBUTANT: Andreas Bakken får sin første kamp på FIFA-landslaget mot Spania.
DEBUTANT: Andreas Bakken får sin første kamp på FIFA-landslaget mot Spania.

Andreas (20) debuter mot Spania i eFotball: – Det er nesten helt uvirkelig å være på landslaget

Norge skal spille sin første landskamp i FIFA20.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagen før Martin Ødegaard & Co skal i aksjon mot Spania, møtes også Norge og Spanias beste FIFA-spillere til kamp på Ullevål. 

Landskampen i eFotball mellom Norge og Spania kan du se kl. 19.00 på TV 2 Sumo.

E-sport, og eFotball spesielt, er et relativt nytt konsept i Norge og det er først de siste årene det har blitt satt i et profesjonelt system. NFF lanserte sitt landslag høsten 2018 og laget har allerede spilt mot nasjoner som Frankrike, Sverige, Danmark, Finland og Romania.

Tross gode resultater i flere av disse kampene, er det forventet en tøff kamp for de norske landslagsspillerne når de møter Spania på Ullevål Panorama i kveld.

– De har fire veldig gode individuelle spillere og går inn i denne kampen som favoritter, men vi har forberedt oss godt og er klare for å gi de en ordentlig kamp, sier NFFs administrative leder for e-sport, Mats Theie Bretvik til TV2. 

Lagets nye tilskudd

Den norske troppen består av Arkan Resul (23), Anders Rasmussen (21), Magnus Myhrhaug Kristiansen (17) og Andreas Bakken (20). Sistnevnte spiller sin første kamp for landslaget i kveld og det er knyttet stor spenning til hans debut. 

– Andreas er et talent som har vist meget gode resultater og en spiller vi har fulgt nøye med på. Han passer godt inn i gruppa og vi er trygge på at han vil gjøre en god innsats, sier Theie Bretvik. 

Bakken representerer Strømsgodset i Eserien, som har et samarbeid med e-sport-klubben Apeks. Han vant tidligere i år FIFA-turneringen under Copenhagen Games. Nå er det full fokus på landslaget og hans debut mot Spania.

– Det er nesten helt uvirkelig å være på landslaget. Det å kunne representere landet mitt er noe jeg gleder meg veldig til. 

Han legger heller ikke skjul på at Spania er tøffe motstandere med gode individuelle spillere, men han har også god tro på egne lagkamerater.

– Vi har også gode individuelle spillere og vi har trent godt sammen den siste tiden, så jeg har troen på at vi kan ta de, selv om det selvfølgelig blir en tøff kamp, sier den ferske landslagsspilleren.

Første landskamp på FIFA20

Kampene blir spilt i FIFA Ultimate Team formatet på Playstation 4. Tre doble og to enkeltspill i følgende rekkefølge: 2v2-1v1-2v2-1v1-2v2. I tillegg er dette første landskampen som spilles i den relativt nye versjonen FIFA20. 

Ifølge Theie Bretvik er det ikke betydelige forskjeller i den nye versjonen, og spillerne har hatt god tid til å forberede seg da spillet har vært på markedet i to uker.

– Spillerne takler det veldig bra og det virker som om de faktisk liker seg bedre i FIFA20 enn FIFA19, så det blir absolutt spennende å prøve ut. 

Andreas Bakken er enig og sier at det ikke skal være noe problem for de å gå over til den nye versjonen av spillet. 

– Det er jo noe som skjer hvert år og noe vi er vandt til å måtte sette oss inn i. Det er endel småting som blir forandret og spillet vil jo alltid føles litt annerledes i ny versjon, så det er vanskelig å peke på veldig konkrete forandringer. Men det viktigste hvis man vil bli god er uansett mengdetrening og at man har is i magen og er tålmodig. Også er det kanskje noe tregere spill enn tidligere versjon, så det er enda viktigere å passe på pasningsspillet sitt. 

Landskampen i eFotball mellom Norge og Spania kan du se kl. 19.00 på TV 2 Sumo.