FRA SPØK TIL ALVOR: Ed Sheeran og prins Harry møtes for å belyse alvorlige temaer – med en spøkefull vri.
FRA SPØK TIL ALVOR: Ed Sheeran og prins Harry møtes for å belyse alvorlige temaer – med en spøkefull vri. Foto: Sussex Royal / Stella Pictures

Verdensdagen for psykisk helse:

Prins Harry fikk besøk av Ed Sheeran: – Som å se meg i speilet

Det ble «misforståelser» da den britiske sangeren besøkte prinsen i anledning verdensdagen for psykisk helse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I to videoer, som nylig ble delt på det britiske kongeparets instagramkonto, ser vi Sheeran besøke prinsen i det som ifølge nettstedet People skal være hjemmet til prinsesse Eugenie.

Bakgrunnen for møtet er at de to britene slår seg sammen for å løfte frem verdensdagen for psykisk helse, torsdag 10.oktober.

Den første videosnutten viser sangeren ringe på en dørklokke, med ringetonen «God Save the Queen», før døren går opp og prins Harry kikker ut.

– Hei kamerat, det er som å se seg selv i speilet, tuller prinsen, og refererer til at de begge har rødt hår og er relativt likt kledd for anledningen.

Slet psykisk

Begge er opptatt av temaet etter å ha slitt på hver sine måter. Sheeran har tidligere uttalt at han sliter med sosial angst, og misliker store grupper med mennesker.

Prinsen har også lenge vært åpen om sine psykiske problemer, som startet etter at han mistet sin mor, prinsesse Diana, som 12-åring. Mental velvære har i senere tid blitt en av de viktigste kampene for prinsen.

– Alle har opplevd traumer eller sannsynligvis opplevd traumer på et tidspunkt i løpet av livet. Vi må prøve, ikke utrydde det, men å lære av tidligere generasjoner, så det ikke er en evig syklus, sa Harry under sitt nylige besøk i Afrika sammen med sin kone Meghan.

Rødhåret-spøk

I promovideoen, som ble publisert på den kongelige instagramkontoen torsdag, har filmskaperne prøvd å være kreative og dra inn litt humor i det egentlig alvorlige temaet.

Videoen viser Sheeran og prins Harry på kjøkkenet som tilsynelatende planlegger hvordan de skal skape oppmerksomhet rundt temaet.

– For meg er dette et tema og en samtale som ikke er nok snakket om. Jeg tror folk over hele verden virkelig sliter, sier prinsen, og nevner blant annet at han syns Sheeran burde skrive en sang om temaet.

Videoen går deretter en litt mer komisk retning med Sheerans svar:

SPØKEFUGLER: Sheeran og prins Harry. Skjermbilde fra videoen som ble delt på Hertugparets Instagram-side torsdag. Foto: Sussex Royals / Stella Pictures
SPØKEFUGLER: Sheeran og prins Harry. Skjermbilde fra videoen som ble delt på Hertugparets Instagram-side torsdag. Foto: Sussex Royals / Stella Pictures

– Dette er akkurat det jeg prøver å gjøre – folk forstår ikke hvordan det er for folk «som oss». Med spøker og kommentarer, jeg føler bare at det er på tide at vi står frem og sier: «Vi finner oss ikke i dette lenger. Vi er rødhårete – og vi er klare for å kjempe».

En tilsynelatende forbauset prins svarer at det må ha vært «misforståelser» ettersom han hele tiden hadde referert til verdensdagen for psykisk helse.

Videoen avslutter med de to som henvender seg til kamera, og med følgende seriøse beskjed fra prinsen:

– Folkens, idag er det verdens mentale helse dag. Rekk ut hånden til venner og fremmede, se etter hvem som helst som kan lide i stillhet. Vi er alle sammen om dette.