Jasdeep (37) følte seg trakassert på Torpet: – Han er en bølle

Jasdeep Singh Kalirai forteller hvordan han opplevde konflikten med konkurrent Frank Tore Aniksdal (49) på Torpet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at Leif Haugo Stavenjord (53) valgte å trekke seg fra Torpet tidligere denne uken, var det nok en gang den originale Torpet-trioen Jasdeep Singh Kalirai (37), Eunike Hoksrød (41) og Frank Tore Aniksdal (49) som sto igjen.

Anspent stemning

Etter tre uker inne på husmannsplassen begynte imidlertid stemningen mellom dem å tilspisse seg – da særlig mellom de mannlige konkurrentene Jasdeep og Frank.

Konfliktnivået økte da trioen skulle bestemme hvem som skulle møte Leif i duell.

Se klipp fra kragelen i videovinduet øverst i saken.

Til TV2.no forteller Jasdeep at han opplevde Franks oppførsel som konstant psykisk trakassering i flere døgn. Også etter at kameraene var slått av og filmcrewet hadde dratt.

– Det ble bare mørkt. Når han holder på slik utenom kamera også, så har det ikke noe med konkurransen å gjøre, sier Jasdeep.

TV2.no har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Frank Tore Aniksdal, men har ikke lyktes å få ham i tale.

– Det var dråpen

Jasdeep beskriver at Frank bevisst valgte å unngå han, snakke nedlatende til han og rakke ned på han. Da Frank tok katten inn på soverommet, vel vitende om at Jasdeep var allergisk, så Jasdeep på det som et fysisk angrep.

FARMEN-COMEBACK: Frank deltok i Farmen 2014, og returnerte til Torpet og Farmen-universet fem år etter. Foto: Alex Iversen / TV 2
FARMEN-COMEBACK: Frank deltok i Farmen 2014, og returnerte til Torpet og Farmen-universet fem år etter. Foto: Alex Iversen / TV 2

– Jeg slet med å puste og opplevde det svært klaustrofobisk, forteller Jasdeep før han legger til:

– Frem til da hadde jeg prøvd å heve meg over oppførselen hans, men da han gikk løs på meg fysisk på den måten, var det dråpen.

– Ubehagelig

Tredje person på Torpet, Eunike Hoksrød, sier til TV2.no at stemningen ble så amper at det var tøft å stå i det som tredjepart.

– Jeg vil beskrive det som veldig ubehagelig. Det bare eksploderte. Jeg prøvde å rydde opp i det, men til slutt mistet jeg kontrollen over situasjonen og skjønte at det ikke var mulig for meg å løse dette, forteller hun.

Jasdeep sier til TV2.no at han aldri fikk noen forklaring på hvorfor Frank vendte seg mot ham på den måten.

– Det er kjipt å bli hatet på uten mål og mening. Jeg oppfattet det som at det var rettet mot min person og den jeg er, sier Jasdeep.

VILLE STOPPE DET: Eunike Hoksrød forsøkte å roe konflikten ved å få Frank og Jasdeep til å snakke sammen, men uten hell. Foto: Alex Iversen / TV 2
VILLE STOPPE DET: Eunike Hoksrød forsøkte å roe konflikten ved å få Frank og Jasdeep til å snakke sammen, men uten hell. Foto: Alex Iversen / TV 2

Ulike oppfatninger

Eunike mener imidlertid at Franks irritasjon gikk på at han syntes at Jasdeep gjorde mindre arbeid enn dem inne på gården.

– Jeg oppfattet at Frank likte Jasdeep veldig godt, men at han irriterte seg over at han gjorde så lite og heller brukte tiden på å meditere, forteller hun.

Jasdeep kjenner seg ikke igjen i den beskrivelsen. Han mener på sin side at han gjorde vel så mye som Frank der inne, og at Frank bare gikk inn for å behandle ham dårlig.

– Uansett hva jeg gjorde, så var det ikke godt nok. Folk ser på ham som harmløs, men han er ikke et så godt menneske som folk skal ha det til. I mine øyne er han en bølle, sier Jasdeep.

Hevder å ha endret seg

Da Frank deltok i Farmen i 2015, ble småbrukeren fra Jæren en omdiskutert deltaker på grunn av hans den gang nedlatende kvinnesyn og rasistiske uttalelser. I et intervju TV2.no gjorde med 49-åringen i sommer, hevdet han imidlertid å ha endret seg.

– Jeg var litt sær. Før ville jeg ikke gå der det var utlendinger. Så jo, jeg har endret meg. Jeg hilser og snakker med dem som jeg snakker med en hvit en, så jeg er høfligere enn jeg var for en del år siden, sa han den gang.

Eunike tror ikke at Franks oppførsel mot Jasdeep var knyttet til Jasdeeps opphav.

– Frank hadde et rykte på seg før han gikk inn dit, men jeg oppfatter at han liker folk uansett hva det måtte være. I mine øyne er han en snill mann, men han synes også det er gøy å provosere, sier hun.

Sa ifra til produksjonen

Jasdeep forteller at han flere ganger prøvde å varsle produksjonen om situasjonen.

– Jeg tror ikke produksjonen skjønte alvoret. Jeg sa ifra, men ble ikke møtt med forståelse, sier han.

TV 2s presseansvarlig for Farmen, Alex Iversen, sier at TV 2 og produksjonen har innsett at de ikke så hvor hardt konflikten gikk inn på Jasdeep der og da.

– Det var en utrivelig stemning på Torpet de dagene. Vi opplevde ikke situasjonen så alvorlig der og da, men vi har i ettertid forstått at dette var tyngre for Jasdeep enn vi klarte å se.

Han legger til at det er beklagelig at Jasdeep hadde denne opplevelsen under innspillingen.

– Jasdeep er en raus og vennlig fyr vi var veldig glade for å ha med på Torpet, og vi er lei oss for at han opplevde det på denne måten.

MED FRA START: Frank Tore Aniksdal, Jasdeep Singh Kalirai og Eunike Hoksrød var de første til å innta torpet Buåsdalen. Foto: Alex Iversen / TV 2
MED FRA START: Frank Tore Aniksdal, Jasdeep Singh Kalirai og Eunike Hoksrød var de første til å innta torpet Buåsdalen. Foto: Alex Iversen / TV 2

Bærer ikke nag

I etterkant av innspillingen sier Jasdeep at han ikke bærer noe nag til noen, men at han heller ikke ønsker å ha noe med Frank å gjøre i fremtiden.

– Jeg er ferdig med dette nå, men har ikke noe behov for å bli venner med han i dag. Jeg prøver å møte alle mennesker med kjærlighet og respekt. Det funket ikke denne gangen, og da ser jeg ikke vitsen med å bruke tid og energi på det, konkluderer han.

Eunike, som har opprettholdt vennskapet til Frank tilbake i 2019, sier at hun helst skulle sett at de involverte håndterte konflikten på en bedre måte.

– Jeg synes jo at de var ekstremt barnslige. De må begge ta en del av skylda, de kunne satt seg ned og ordnet opp i det som voksne mennesker, avslutter hun.

Se Torpet tirsdager, onsdager, fredager og søndager på TV 2 Sumo.