Supertalentet (19) reddet Elverum

Regjerende mester Elverum måtte tåle et nytt poengtap i eliteserien håndball da det med nød og neppe ble ett poeng med 30-30 borte mot Kolstad.

Elverum så ut til å ha seieren i lomma med ti minutter igjen, men Kolstad kjempet seg tilbake i kampen i egen storstue.

Med ett minutt og 20 sekunder igjen satte landslagsuttatte Tom Kåre Nikolaisen inn 30-29 for trønderne, men det ble bare nesten.

Fra en vanskelig vinkel var stortalentet Alexander Blonz sikkerheten selv da han fikk sjansen fra vingen, og satte inn 30-30. Scoringen var hans åttende i kampen, noe som gjorde han til den mestscorende spilleren på banen.

– Det er godt satt, fra en spiss vinkel, konkluderte Bent Svele.

Ikke fornøyd

Kolstad tok timeout med 20 sekunder igjen, men klarte ikke å benytte seg av muligheten til å sette det avgjørende målet. Elverum-keeper Thorsten Fries reddet skuddet fra Rasmus Carlsen.

Dermed endte det 30-30. På spørsmål om han var fornøyd, var svaret klart fra Blonz.

– Vi er ikke det, sier Elverum-spilleren.

Kolstads toppscorer med sju fulltreffere, William Aar, var mer fornøyd.

– Det er de som er favoritter i denne kampen, så at vi får ett poeng skal vi si oss fornøyd med i etterkant. Men når det blir som det blir, og vi får ballen på slutten, så vil vi gjerne ha med oss to poeng, sier Aar til TV 2.

Elverum-trener Michael Apelgren var ikke så altfor skuffet.

– Nei, men jeg er heller ikke veldig fornøyd. Jeg tror alle har litt av den samme følelsen. Det var en veldig jevn kamp. Jeg synes vi lå et lite hakk foran i store deler av kampen, men vi er definitivt ikke mye bedre enn Kolstad. Da er det nok med noen svakere prestasjoner fremover, at de får litt energi og smack – så er vi fornøyd med ett poeng. Det var jevnt, sier han.

Drama da Drammen vant

Med uavgjort i Trondheim grep Drammen sjansen til å skaffe seg tre poengs luke på tabelltopp, etter at laget halte i land 27-26-seier borte mot Nærbø.

Espen Lie Hansen scoret åtte ganger da Drammen tok sin femte seier på like mange seriekamper i høst, men poengene satt langt inne. Nærbø misset et straffekast i siste sekund.

Nærbø, som slo Elverum for en uke siden, greide dermed ikke å følge opp den bragden.

Drammen er tre poeng foran Kolstad, Elverum og Bækkelaget. Kolstad og Bækkelaget har spilt en kamp mindre enn de to andre i tetkvartetten.

Halden slo Follo 27-18 og klatret forbi motstanderen.

Byåsens første tap

I kvinnenes eliteserie la Vipers Kristiansand og Storhamar på til seks strake seirer med hver sin topoenger onsdag, men Byåsen gikk på sesongens første tap da Fana vant 22-20.

Byåsen ledet 20-19, men hjemmelaget scoret kampens tre siste mål, alle signert Christine Karlsen Alver, som ble kampens toppscorer med sju mål. Fana sto med bare to poeng før onsdagens kamp, Byåsen med fem seirer av like mange mulige.

Guro Nestaker førte an med 12 scoringer da Storhamar avgjorde en jevn bortekamp mot Tertnes og vant 30-28. Seieren gir tabelltopp på hårfint bedre målforskjell enn Vipers.

Vilde Kaurin Jonassen var toppscorer med seks mål og ble kåret til banens beste da Vipers slo tabelljumbo Sola 37-27. Laget ledet med bare to mål ved pause, men dro fra i 2. omgang.

Fredrikstad slo Follo 30-25 borte.

(©NTB/TV 2)