TRIST: Sun Wei får skulderen til treneren å gråte på.
TRIST: Sun Wei får skulderen til treneren å gråte på. Foto: Skjermdump FIG/YouTube

Utrøstelig etter tabben som kostet VM-gull

Sun Wei (24) oppløst i tårer etter at Kina måtte nøye seg med sølv i lagkonkurransen i turn-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kina hadde en betryggende ledelse før det siste og avgjørende apparatet: svingstang.

Med 1,394 poengs margin ned til Russland hadde de nesten et falls ledelse. Men bare nesten.

For at Sun Wei misset og glapp svingstangen i sin opptreden skulle vise seg å bli skjebnesvangert. Wei oppnådde 12,766 poeng, og når Russland leverte tilnærmet perfekt på apparatet sikret de gullet med Nikita Nagornijs 14,460 poeng.

Gråt

Etterpå var Wei utrøstelig. Egne lagkamerater og trenere ga ham oppmuntrende klapper og klemmer mens tårene rant for Wei.

Også den russiske gullvinneren Artur Dalalojan gikk bort til kineserne og omfavnet hver av dem, deriblant en gråtende Sun.

– Jeg gjorde det av respekt for kineserne og fordi jeg så at de hadde tårer i øynene og husket hvordan jeg selv følte meg i fjor, sa han.

Kina, som hadde vunnet lagkonkurransen i sju av de åtte siste VM, så ut til å ha avgjort da Zou Jingyuan leverte en fantastisk skrankeøvelse til 16,383 poeng, den beste poengsum oppnådd i noe apparat med et helt poengs margin.

Men så kom Weis tabbe som snudde alt på hodet.

SKJEBNESVANGERT: Sun Wei glipper svingstangen og faller.
SKJEBNESVANGERT: Sun Wei glipper svingstangen og faller. Foto: Wolfgang Rattay

Nøt øyeblikket

Nikita Nagornji, som var best av alle i kvalifiseringen til fredagens individuelle mangekampfinale, hadde russernes skjebne i sine hender da han var siste utøver i aksjon, og med 14,460 sikret han gullet med en margin på 0,997 poeng.

– Jeg følte ikke noe press. I stedet nøt jeg øyeblikket. Bare i idretten kan man oppleve slike øyeblikk, sa Nagornji.

Dalalojan, som var nest best i kvalifiseringen, bidro også til gullet. Han sa at seieren smakte ekstra godt ett år etter at Russland ble slått av Kina med 0,049 poeng.

– Et helt år har jeg ikke sovet godt fordi gullet glapp. I fjor kastet vi bort seieren med våre feil, sa han.

Bronse til Japan

Neste års OL-vert Japan ledet halvveis og hang lenge med i tetstriden, men flere klikk i frittstående, som var deres siste apparat, gjorde at japanerne måtte nøye seg med bronse. Laget endte 2,5 poeng bak Kina, men 3,5 poeng foran USA på fjerdeplassen.

Foran 7500 tilskuere i en fullsatt hall i Stuttgart kunne Russland feire sin første VM-tittel for lag. Sovjetunionen vant sin åttende og siste tittel i 1991.

(©NTB/TV 2)