Storhamars Tony Camaranesi under eliteseriekampen i ishockey mellom Storhamar og Sparta i CC Amfi tirsdag.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Storhamars Tony Camaranesi under eliteseriekampen i ishockey mellom Storhamar og Sparta i CC Amfi tirsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Får stryk av TV 2-eksperter

Storhamar ble tippet øverst på tabellen. Etter ni kamper er det lite som imponerer TV 2 sine eksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar var et av lagene som fikk ekspertene til å ta frem superlativene før sesongstart. Nå får Hamar-laget stryk.

– Det er en overraskelse at de er den store skuffelsen så langt. De har hatt en rufsete start, sier hockeyekspert i TV 2, Bjørn Erevik.

TV 2 Hockeyprat: Her kan du høre nyeste episode av ishockeyspodcasten.

– Noe mer fundamentalt

På tirsdag møtte Storhamar Sparta til duell på hjemmeis. Det ble en gedigen skuffelse for Hamar-laget. Sarpingene vant kampen 3-1 og sørget med det for Storhamars tredje strake hjemmetap.

– I går var det platt, dårlig tempo, dårlig samhandling, lite spilleglede og ingen intensitet. Storhamar ligner ikke noe på det vi trodde de skulle se de ut i det hele tatt. Det er vanskelig å peke på ett spesielt problem, men for meg er det er noe mer fundamentalt. Vi skal ikke ta i fra Sparta noe. Sparta gjorde en god bortekamp, men Storhamar gjorde egentlig ikke noe i det hele tatt, sier Bjørn Erevik

– Bredden hos Storhamar er på langt nær så stor som bredden de siste årgangene. Mange av poengene har kommet mot bunnlagene, presiserer, Erik Follestad.

I onsdagens rykende ferske hockey-podcast har guttene også en samtale med Hamar Arbeiderblads sportsjournalist, Bendik Havdal Eriksen. Han opplever stemningen på Hamar som trykkende.

– Det er mye misnøye med spilleplan, manglende uttelling og lite underholdning. Også er det den evige elefanten i rommet. Aleksandr Smirnov var på tribunen. Men folk vil ikke se han på tribunen, de vil gjerne se ham i boksen.

Smirnov har tidligere trent Storhamar med stor suksess i flere sesonger, men forlot Hamar etter sesongen i 2016 til fordel for AK Bars Kazan i KHL. Nå er det Miika Elomo og Petteri Nummelin som utgjør trenerduoen.

– Folk startet å gå før kampen var over

TV 2s hockeyeksperter tippet Storhamar helt øverst før årets sesong. Fasit etter ni kamper er en fjerdeplass, åtte poeng unna Stavanger Oilers og Frisk Asker.

– Vi tippet Storhamar helt på toppen, men at de har tapt tre kamper på rad hjemme er et tankekors. Det var ikke mange folk på kamp i går heller og det påvirker kanskje entusiasmen på banen også, sier Erevik.

Storhamar har hatt et godt tak på publikum og hadde forrige sesong et snitt på nesten 4000 tilskuere i CC Amfi. Under kampen mot Sparta var publikum på vei ut døra før kampen var ferdigspilt.

– 3300 sa de at det var. Jeg tror ikke det var mer enn 2500. Folk startet å gå før kampen var over, sier Bendik Havdal Eriksen i Hamar Arbeiderblad.

– Inne i en blindgate

I Hamar Arbeiderblad uttalte styreleder, Truls Røise at de er i gang med en evaluering av dagens situasjon.

– Posisjonen vi står i er uholdbar. Vi er inne i en blindgate. For å komme oss ut av dette er vi nødt til å gjøre en evaluering på flere områder. Det er sammensatt, men vi er allerede i gang med evaluering, sier han til avisa.

– Det har spillemessig vært null progresjon. Det har blitt verre og verre utover sesongen, samtidig har de spilt bare ni kamper. Jeg synes det er topp at de tar noen grep og ser på hva som bør høres, sier Eriksen.

– De har ikke vært stort bedre enn de fleste de har møtt foruten Grüner og i deler av kampen mot Narvik. Det må noe drastisk til samtidig er det tidlig. Vi må gi de noen flere kamper, avslutter Eriksen.

Get-ligaen torsdag:
Stjernen – Frisk Asker kl. 18.20 på tv2sumo.no
Grüner – Vålerenga kl. 18.20 på tv2sumo.no
Manglerud Star – Narvik kl. 18.20 på tv2sumo.no
Stavanger Oilers – Lillehammer kl. 18.55 på TV 2 Sport 2