ULYKKE: Bilen med sommerdekk havnet utenfor riksvei 7 onsdag morgen.
ULYKKE: Bilen med sommerdekk havnet utenfor riksvei 7 onsdag morgen. Foto: Politiet

Kjørte med sommerdekk på dette føret – mistet lappen

– Tillatt med piggdekk og kjetting dersom føret krever det, oppfordrer Statens vegvesen.

Nødetatene fikk onsdag morgen melding om et trafikkuhell på riksvei 7 ved Dyrnaut i Eidfjord kommune, og det ble sendt ressurser fra brann, helse og politi til ulykkesstedet.

– Da vi ankom, viste det seg å være en svenskregistrert bil med en mannlig svensk fører som var involvert i uhellet. I tillegg var det fire passasjerer i bilen. Ingen var skadet, men bilen var ikke kjørbar, opplyser operasjonsleder Stein Rune Ø. Halleraker i Vest politidistrikt.

Politimannskapene på stedet oppdaget at bilen kjørte med sommerdekk, til tross for at veistrekningen var is- og snølagt.

Dermed ble førerkortet beslaglagt, og politiet oppretter en straffesak på hendelsen.

Etter flere ulykker den siste tiden har flere politidistrikt og Vegtrafikksentralen bedt folk uten vinterdekk om å unngå å kjøre i høyden.

Selv om hovedregelen er at man kan bruke piggdekk fra 1. november, og piggdekk kan brukes i Nordland, Troms og Finnmark fra 16. oktober, er det tillatt å bruke piggdekk og kjetting dersom føret krever det, opplyser Statens vegvesen på sine nettsider.

– Det er ingen tidsfrister knyttet til bruken av piggfrie vinterdekk. Vær oppmerksom på at piggfrie vinterdekk på sommerføre kan ha dårligere egenskaper enn sommerdekk på våt asfalt, skriver Statens vegvesen.

INGEN SKADD. Fem personer satt i bilen, men ingen kom til skade på vinterføret. Foto: Politiet
INGEN SKADD. Fem personer satt i bilen, men ingen kom til skade på vinterføret. Foto: Politiet