Jasdeep (37) trakk seg fra Torpet: – Kunne blitt stygt

Jasdeep Singh Kalirai (37) følte seg trakassert av Torpet-konkurrent Frank Tore Aniksdal (49), og han valgte derfor å trekke seg fra konkurransen.

Tidligere denne uken fortalte Jasdeep til TV2.no at han følte seg trakassert av Torpet-konkurrent Frank Tore Aniksdal (49).

Ifølge Jasdeep ble stemningen så dårlig mellom de to, at han ikke kunne gjøre annet enn å forlate Torpet.

Allerede i fredagens Torpet-episode på TV 2 Sumo ser man en frustrert Jasdeep gå fra husmannsplassen. Han kom aldri tilbake.

– Nok var nok. Jeg skulle gått lenge før, sier Jasdeep til TV2.no.

Se klipp av hvordan stemningen utviklet seg før Jasdeep valgte å gå fra Torpet øverst i saken.

Jasdeep forteller at Frank de siste dagene bevisst valgte å unngå han, snakket nedlatende til han og rakket ned på han. Dette opplevde Jasdeep som psykisk og fysisk trakassering.

– Jeg oppfattet det som at det var rettet mot min person og den jeg er, sier Jasdeep.

TV2.no har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Frank Tore Aniksdal, men har ikke lyktes å få ham i tale.

– Ikke godt nok

41-åringen Eunike Hoksrød, som var inne på Torpet sammen med dem, mener imidlertid at Franks oppførsel gikk mer på Jasdeeps prioriteringer, heller enn på person.

– Jeg oppfattet at Frank likte Jasdeep veldig godt, men at han irriterte seg over at han gjorde så lite og heller brukte tiden på å meditere, forteller hun.

Jasdeep kjenner seg ikke igjen i den beskrivelsen.

– Uansett hva jeg gjorde, så var det ikke godt nok. Folk ser på Frank som harmløs, men han er ikke et så godt menneske som folk skal ha det til. I mine øyne er han en bølle, sier Jasdeep.

Trakk seg etter katte-episode

Det var til slutt en episode med Torpet-katten som var avgjørende for at Jasdeep ikke orket mer.

– Da Frank tok katten inn på soverommet hvor jeg lå og sov, og samtidig visste at jeg var allergisk, så jeg det som et fysisk angrep på meg, forklarer Jasdeep til TV2.no.

Han omtaler opplevelsen som svært klaustrofobisk.

– Jeg slet med å puste. Frem til da hadde jeg prøvd å heve meg over oppførselen hans, men da han gikk løs på meg fysisk på den måten, var det dråpen. Hadde jeg ikke gått derfra da, kunne det blitt stygt, sier Jasdeep.

Han sier at han på det tidspunktet var så forbannet at han var redd han ville bli fysisk tilbake.

– Men da hadde jeg tapt. Da hadde jeg blitt «han som klikka», ikke sant, sier han.

– Skjønner at han dro

Eunike sier til TV2.no at stemningen ble så amper at det var tøft å stå i det som tredjepart.

– Jeg vil beskrive det som veldig ubehagelig. Det bare eksploderte. Jeg prøvde å rydde opp i det, men til slutt mistet jeg kontrollen over situasjonen og skjønte at det ikke var mulig for meg å løse dette, forteller hun.

– Skjønner du at Jasdeep valgte å dra derfra?

– Når stemningen ble slik, så skjønner jeg at Jasdeep ikke orket å være der lenger, sier hun og legger til at hun på slutten var redd for at det hele skulle ende i en slåsskamp mellom de mannlige konkurrentene.

– Jeg er glad for at det ikke gikk så langt.

Varslet produksjonen

Jasdeep forteller at han flere ganger varslet produksjonen om situasjonen.

– Jeg tror ikke produksjonen skjønte alvoret. Jeg sa ifra, men ble ikke møtt med forståelse. De burde ha grepet inn tidligere, sier Jasdeep.

TV 2s presseansvarlig for Farmen, Alex Iversen, sier at da TV 2 og produksjonen valgte å gripe inn, hadde Jasdeep allerede bestemt seg for å dra.

– Da produsenten forsto alvoret i situasjonen, reiste han til opptaksstedet og forsøkte snakke med dem om situasjonen som var oppstått. Dette var da kommet så langt, at Jasdeep selv valgte å forlate produksjonen. Det var et valg vi hadde stor forståelse for, sier Iversen.

– Lei oss

– Burde dere grepet inn tidligere?

– Det er mulig vi burde tatt denne samtalen tidligere, men stemningen mellom dem var blitt så dårlig at det er vanskelig å se at utfallet hadde blitt annerledes, svarer Iversen.

Iversen sier også at de først senere har innsett hvor dårlig stemningen faktisk var der inne, og at de ikke forsto hvor hardt konflikten gikk inn på Jasdeep der og da. Han legger til at det er beklagelig at Jasdeep hadde denne opplevelsen under innspillingen.

– Jasdeep er en raus og vennlig fyr vi var veldig glade for å ha med på Torpet, og vi er lei oss for at han opplevde det på denne måten, sier han.

Bærer ikke nag

I etterkant av innspillingen sier Jasdeep at han ikke bærer noe nag til noen, men at han heller ikke ønsker å ha noe med Frank å gjøre i fremtiden.

– Jeg er ferdig med dette nå, men har ikke noe behov for å bli venn med han i dag. Jeg prøver å møte alle mennesker med kjærlighet og respekt. Det funket ikke denne gangen, og da ser jeg ikke vitsen med å bruke tid og energi på det, konkluderer han.

Eunike, som har opprettholdt vennskapet til Frank tilbake i 2019, sier at hun helst skulle sett at de involverte håndterte konflikten på en bedre måte.

– Jeg synes jo at de var ekstremt barnslige. De må begge ta en del av skylda, de kunne satt seg ned og ordnet opp i det som voksne mennesker, avslutter hun.

Se Torpet tirsdager, onsdager, fredager og søndager på TV 2 Sumo.