POENGSMELL: Trener Steffen Landro og Nest-Sotra har levert oppsiktsvekkende gode resultater tross vanskelige forutsetninger. Onsdag melder Bergens Tidende om en ny smell.
POENGSMELL: Trener Steffen Landro og Nest-Sotra har levert oppsiktsvekkende gode resultater tross vanskelige forutsetninger. Onsdag melder Bergens Tidende om en ny smell. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Obosliga-klubb trekkes tre poeng

Formlaget Nest-Sotra straffes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Bergens Tidende er Nest-Sotra trukket tre poeng i Obosligaen.

Sotra-klubben, som ligger på 5. plass med 41 poeng, har i lang tid slitt økonomisk.

Med tre poengs fratrekk står Nest-Sotra med 38 poeng.

Det kan få store konsekvenser i kampen om kvalifiseringsspill til Eliteserien.

– Rystet

Trener Steffen Landro bekrefter overfor TV 2 at klubben er trukket tre poeng. Han er svært lite fornøyd med tidspunktet for poengstraffen.

– Jeg er rystet. Jeg kunne overhodet ikke tro at noe sånt kunne skje etter 26 serierunder, sier Landro.

– Man føler at man står oppe i et manus skrevet av Paradise Hotel, eller et eller annet patetisk reality-show, sier han.

– Er det dårlig gjort av NFF?

– Reglene må bli sett på og endret. Det går ikke an at det sitter noen høye herrer eller en komité og kommer med en slik sak et par uker før serieslutt. Det må det bli slutt på.

– Bør det være en tidsgrense for poengtrekk?

– Soleklart. Slike ting må skje aller helst før sesongen eller helt i begynnelsen slik at alle vet hva de har å forholde seg til, sier han.

Økonomisk trøbbel

Tidligere i sesongen ble Nest-Sotra trukket ett poeng for brudd mot delmål i handlingsplan for finansielt oppfølgingssystem. Heller ikke nå har klubben nådd delmålet. Det bekrefter Rune Nordhaug, seksjonsleder klubbstøtte i NFF.

– De har hatt en handlingsplan for å rette opp sin økonomi, som har vært kategorisert i rød sone. De har noen delmål på veien som de har vært klar over en god stund. De har ikke nådd delmålet sitt. Da er den forhåndsdefinerte reaksjonen, som den har vært hele tiden, trekk av tre poeng, sier Nordhaug.

Han mener Nest-Sotra burde visst om poengtrekket i lang tid før dagens rapport ble offentliggjort.

– De fikk et poengtrekk tidligere i sesongen. Vi har halvårsrapportering. Den må naturlig nok avsluttes 30/6. Allerede da burde klubben vært klar over at de kom til å få poengtrekk. De rapporterte inn til oss 2. september. Da burde de 100 prosent visst at de kom til å få et poengtrekk. Vi ga beskjed til dem samme dag at de kom til å få et poengtrekk. Vedtaket ble fattet for to uker siden, sier Nordhaug.

Grønntrøyene har vunnet fire av sine fem siste kamper og hadde fått et lite pusterom ned til 6. plass i Obosligaen. Lagene fra 3. plass til 6. plass skal spille kvalikkamper om retten til å møte nummer 14 i Eliteserien.

Med 38 poeng ligger Nest-Sotra likt som Sogndal og kun poenget foran Kongsvinger og Raufoss.

– Dette er en nedtur. Vi lå utrolig godt an med margin til lagene bak oss. Vi kunne gjort feil på veien og likevel klart denne kvalikplassen. Samtidig, med klaff i neste runde, er vi på 4. plass med tre kamper igjen av sesongen, sier Arve Haukeland, sportssjef i Nest-Sotra, til Bergens Tidende.

Til tross for poengtrekket velger Haukeland å se positivt på fortsettelsen.

– Vi må vinkle dette til at det er mer motgang vi skal snu. Kanskje kan vi bli det første laget som spiller kvalifisering til eliteserien med fire minuspoeng. Det er sporet vi må få det inn på, fortsetter Haukeland til avisen.