Hjemmefansen pep i nytt Storhamar-tap

Storhamar ishockeyherrer måtte tåle sitt tredje strake hjemmetap da et friskt og aggressivt Sparta-lag vant 3-1 i Get-ligaen tirsdag kveld.

GULLHJELMEN: Storhamars Tony Camoranesi fortviler under kampen mot Sparta. Foto: Fredrik Hagen

Storhamar-Sparta 1-3

Det ble nesten helt stille blant publikum i OL-amfiet da gjestene fra Sarpsborg avgjorde kampen i løpet av et minutt i tredje periode.

Senere utviklet stillhet seg til pipekonsert da Storhamar ikke klarte å svare på målene fra Hans Kristian Jakobsson og Martin Grönberg.

Storhamar hadde tapt to strake hjemmekamper mot Frisk Asker og Stjernen, og den rekken ble forverret tirsdag. Patrick Thoresen og lagkameratene har i alt tapt fire av ni kamper og ligger åtte poeng bak Stavanger Oilers og Frisk Asker, som i tillegg har spilt to færre kamper.

– Hva er det som ikke lugger? Det er ikke mye som stemmer, sier Storhamars Robin Dahlstrøm til TV 2 etter kampen.

Han mente laget ikke klarer å følge trenernes instruksjoner, eller korrigere selv de enkleste feil.

– Vi må gå i oss selv og finne en måte å snu det på, slår Dahlstrøm fast.

Presset

Det var målløst etter en første periode der Storhamar slurvet litt og ikke fikk spillet sitt ordentlig i gang. Og ett minutt og 42 sekunder senere satt pucken i mål bak keeper Luka Gracnar. 18 år gamle Trym Østby gjorde forarbeidet og fikk sitt første poeng i eliteserien da Victor Öhman omsatte hans fine pasning i scoring.

En keepertabbe gjorde at Storhamar og Jonas Djupvik Løvlie utlignet i undertall etter 28 minutter. Sparta-målvakt Sander Berg, som debuterte for Sarpsborg-laget i tirsdagens kamp, klønet det til da han forlot målgården og tapte en duell om pucken mot Steffen Thoresen. Sistnevnte serverte den tidligere Sparta-spilleren Løvlie, som enkelt kunne sette inn 1-1-målet.

På tampen av perioden presset Sparta på for et nytt ledermål, og særlig Martin Grönberg fikk flere gode muligheter. Scoring ble det ikke for sarpingene, men overtaket ble en forsmak på det som skulle vente i siste periode.

To kjappe

46.25 var spilt da Sparta omsider fikk lønn for strevet. Raske Niklas Roest fikk pucken og kontret på høyresiden, og en god pasning inn til Jakobsson resulterte i scoring.

51 sekunder senere satt pucken i Storhamar-målet igjen. Hjemmelaget slurvet på ny, og en svak klarering fra Kurt Davis straffet seg. Grönberg plukket opp pucken og hamret den i mål til 3-1.

Senere i perioden pådro Storhamars Phillip Marinaccio og Simen Edvardsen seg utvisninger i løpet av minutt. Sparta fikk dermed sjansen i spill fem mot tre, uten at det gjorde seg gjeldende i form av scoring.

Uansett tok Sparta sin tredje seier for sesongen, og østfoldingene er oppe på 10 poeng. Storhamar har 13 poeng og én kamp mer spilt.