Her dytter Røkke til TV 2-fotografen

Kjell Inge Røkke ble møtt av et stort pressekorps da han skulle vitne i Oslo tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jan Erik «Jannik» Iversen hevdet i retten at Kjell Inge Røkke hadde tilbudt ham 100 millioner kroner for å fjerne Christer Tromsdal.

Da det var Røkkes tur til å forklare seg var han særdeles ordknapp.

Omringet av presse

Omringet av svært mye presse ble spurt om han ville kommentere anklagene, før han entret rettssalen.

Han nektet å svare på spørsmål, og i mylderet ble han irritert, snudde seg og dyttet bort TV 2s kamera:

– Vær forsiktig. Hørte du hva jeg sa. Vær forsiktig, sa han før han fortsatte inn i rettssalen.

Se klippet øverst i saken.

– Jeg har ingen reell rettslig beskyttelse

Røkke var ikke mindre irritert da han forlot tingretten tirsdag ettermiddag.

– Det er ikke like hyggelig å ha en ulveflokk som dere rundt meg som stikker kameraer i ryggen på meg og går rundt meg. Men dette var en del av det jeg la til grunn da jeg sa nei til å spille kort om ti stille-penger med Jannik, sa Røkke.

– Hvis alle påstandene fra Jannik er grunnløse, hvorfor stilte du på flere møter med ham på advokatkontorer?

– Hvis du hører på hva jeg sier. Det var tre møter. Møte nummer tre hvor jeg sa absolutt nei. Møte nummer én var på oppfordring fra Arild Holden, hvor jeg hørte hva han hadde å si. Hvis noen hadde kommet med grove påstander mot deg, så ser jeg det helt naturlig at jeg, sa Røkke før TV 2s reporter avbryter ham.

– Da hadde jeg bare avvist det helt. Hvorfor gjør ikke du det allerede etter første møte?

– Jeg har sagt det hele tiden. Basert på en oppfordring fra Arild Holden hørte jeg hva han hadde å si, forstod hvilke trusler han ville komme med, forstod hvilke spørsmål du ville stille, som ukritisk framstiller det … jeg har ingen reell rettslig beskyttelse i det hele tatt, sa Røkke.

– Hvorfor gikk du ikke til politiet?

– Jeg bare går. For å si det sånn, jeg er her og vitner i en sak, men dere ... ja, sa en tydelig irritert Røkke før han forlot tingretten og presseseansen.

I retten forklarte Røkke at han har gruet seg til all oppmerksomheten.

– Jannik truet meg med å gå til avisene, så det var jo den offentlige oppmerksomheten jeg opplever nå jeg ble truet med. Jeg har fulgt med på nettavisene i dag, og det har ikke vært mindre ubehagelig enn jeg trodde, for å si det sånn, sier Røkke.

Utpressing

Iversen er tiltalt for å ha forsøkt å presse Røkke til å betale et tosifret millionbeløp. Han er videre tiltalt for å ha truet med å offentliggjøre ufordelaktige opplysninger om finansmannen.

TRANGT: Kjell Inge Røkke dyttet til linsen til TV 2-fotografens kamera i mylderet.
TRANGT: Kjell Inge Røkke dyttet til linsen til TV 2-fotografens kamera i mylderet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Utpressingen skal ha skjedd mellom november 2017 og januar 2018.

Videre er han tiltalt for brudd på våpenloven for å ha vært i besittelse av elektrosjokkvåpen, pepperspray, springkniver, batangakniver, stiletter, slåsshansker, batonger, karatepinner, kastestjerner, blåserør og spretterter eller andre særlig farlige gjenstander som fremstår som voldsprodukter.

Tiltalte startet tirsdagen med en fri forklaring fra vitneboksen og gikk kronologisk fram fra 2000 da han først fikk kontakt med Kjell Inge Røkke. Det var her han for første gang hevdet finansmannen tilbød ham 100 millioner kroner for å fjerne Christer Tromsdal.

Grunnen var at han skulle være i besittelse av et lydopptak som Røkke oppfattet som svært skadelig for ham.