LIKFUNN: To kriminalteknikere gjør undersøkelser ved huset på Borkenes i Kvæfjord der en død person ble funnet torsdag i forrige uke.
LIKFUNN: To kriminalteknikere gjør undersøkelser ved huset på Borkenes i Kvæfjord der en død person ble funnet torsdag i forrige uke. Foto: Håkon Wikan

Likfunnet i Kvæfjord:

Fant foster under oppussing

Det mystiske likfunnet i Kvæfjord viste seg å være et prematurt foster, opplyser politiet. Ovenfor TV 2 sier politiet at de arbeider med å finne likets identitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag i forrige uke fikk politiet i Harstad melding om funn av et lik i tilknytning til en bolig i Kvæfjord.

Boligeieren sa til NRK at funnet ble gjort under oppussingsarbeid.

Nå skriver politiet i en pressemelding at liket er obdusert, og opplyser at det er et prematurt foster.

Kjenner ikke identiteten

Ovenfor TV 2 opplyser politiet at det fremdeles gjenstår mye av etterforskningen.

– Vi må gjøre videre etterforskningsskritt. Vi står fremdeles med et lik vi ikke har identiteten til, sier Frank Magne Sletten, politistasjonssjef i Troms politidistrikt til TV 2.

– De videre obduksjonsrapportene som kommer vil kanskje bringe mer klarhet i hvem vi står ovenfor. Bakteppet er funnet som ble gjort 3. oktober og deretter kom til oss. Det fremstår som en spesiell sak, og på bakgrunn av dette har vi ikke ønsket å opplyse så mye om saken, sier Sletten.

– En personlig tragedie

Sletter opplyser at det er for tidlig å si om det ligger et straffbart forhold bak likfunnet:

– Saken er fortsatt i en etterforskingsfase. Det er helt nødvendig å få klarhet i hva vi vet og hvilke opplysninger vi får før vi kan si noe om det eventuelt straffbare i det.

Politiet ønsker ikke å si noe om omstendighetene rundt likfunnet, utover at det er knyttet opp mot en eiendom på Borkenes i Kvæfjord kommune.

– Vi ønsker å få den endelige obduksjonsrapporten som kan si oss noe om identiteten. Det vil forklare oss noe om tilblivelsen til det premature fosteret, og hvorfor det ble som det ble.

Voldsomme spekulasjoner

Likfunnet har skapt voldsomme spekulasjoner i det lille lokalsamfunnet i Kvæfjord. Ovenfor TV 2 sier Sletten at politiet har hatt behov for ro under etterforskningen.

– Vi har hatt behov for den roen vi har hatt, spesielt ovenfor de hypotesene vi har hatt over tid. Vi står ovenfor en frivillig handling og en personlig tragedie, sier Sletten.

Sletter understreker at politiet nå trenger ro for å konsentrere seg om etterforskningen, men dersom publikum skulle sitte på avgjørende informasjon ber politiet om å bli kontaktet om dette.

– Er det noen som sitter på spesielle opplysninger, ber vi dem gjerne om å kontakte oss. Men vi ønsker ikke ytterlige spekulasjoner. Vi ønsker ro nå, for å la samfunnet sette seg igjen, avslutter Sletten.

Likfunnet har blitt etterforsket som et mistenkelig dødsfall.

Etterforskningen tyder på at fosteret har vært dødt i flere år, og kan ha ligget gjemt der like lenge, skriver politiet i en pressemelding.

De jobber nå med å kartlegge likets identitet, og har sendt liket til Oslo universitetssykehus for analyser. Det er ventet svar på analysene om noen dager.