Veien fram mot inngangen til gamle Botsen i Oslo fengsel. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Veien fram mot inngangen til gamle Botsen i Oslo fengsel. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det nye Oslo-fengselet kan bli bygget på Hurum

Eiendomsselskapet Santo ber justisminister Jøran Kallmyr (Frp) og Statsbygg, som har byggeoppdraget med nytt fengsel, vurdere å bygge på Hurum fremfor i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsbygg er på jakt etter egnede tomter med beliggenhet i eller nær Oslo. Kravet om å bygge i Oslo har falt bort, men reisetiden må være maksimalt 40 minutter fra Oslo, skriver Finansavisen.

Hurum kommune helt sørøst i Buskerud fylke og Santo har i flere år forsøkt å danne et privat alternativ.

Santo er bygget opp av eiendomsmilliardæren Pål Borgersen og styres av datteren Caroline. Hun mener Justis- og beredskapsdepartementet bør vurdere Santos alternativ.

– Vi bør få et møte med justisminister Jøran Kallmyr. Vi mener vi har et fullverdig alternativ til det staten selv kan bygge, sier Caroline Borgersen.

Kallmyr uttalte i sommer at det er en dyr og dårlig løsning for samfunnet å bruke mye penger på å holde Oslo fengsel i gang. Fengselet er i dårlig forfatning, og det haster med flere soningsplasser i Oslo-området, skriver Finansavisen.

Hurum kommune er omgitt av Oslofjorden, Breiangen og Drammensfjorden. Ved Oslofjorden grenser Hurum til Frogn, Vestby, Moss, Horten og Re. Den 1. januar slås Hurum, Røyken og Asker sammen til nye Asker kommune.

(©NTB)