MÅTTE BRUKE HENDENE: På Facebook skriver Vestfold Interkommunale Brannvesen at nødetatene måtte grave frem mannen som satt fast under denne halmballen for hånd.
MÅTTE BRUKE HENDENE: På Facebook skriver Vestfold Interkommunale Brannvesen at nødetatene måtte grave frem mannen som satt fast under denne halmballen for hånd. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Mann satt bom fast under våt halmball

– Dette er ikke noe vi opplever hver dag, sier brannsjef Andrew C. Wright om oppdraget de fikk i hendene mandag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann i 50-årene satt bom fast mandag etter en arbeidsulykke i Hof i Vestfold.

En person i nærheten hørte mannens rop, og fikk kontaktet nødetatene. Da brannvesenet ankom stedet fant de mannen begravd under en halmball.

Måtte graves frem med hendene

– Det var en hel halmball. Vi fant fort ut at den veide et par hundre kilo. Den var i tillegg våt, som gjorde den mye tyngre, sier vakthavende brannsjef i Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB), Andrew C. Wright, til TV 2.

På Facebook har brannvesenet skrevet et lengre innlegg om hendelsen, der de skryter av både vedkommende som varslet om hendelsen, og samarbeidet til nødetatene.

– Først og fremst vil vi takke den meget lydhøre personen som utviste stor medmenneskelighet, ringte inn nødsamtalen og handlet forbilledlig. Videre også stor honnør til Drammensregionens brannvesen og deres mannskaper, våre samarbeidspartnere over kommunegrensene nord i VIBs område, skriver VIB i innlegget.

Ettersom det ikke var mulig å fjerne halmballen med mannens traktor, måtte mannskapet fra nødetatene grave ut mannen med hendene.

– Dette var et spesielt oppdrag, og ikke akkurat dagligdags, sier brannsjef Wright.

Sendt til lege

I innlegget gir Wright også skryt til de deltidsansatte fra Sande stasjon som var først på stedet.

– De har ikke så mange uttrykninger, men er flinke til å løpe til de rare situasjonene som kan oppstå. Hele apparatet fortjener skryt for å være flinke til å samarbeide. Det fungerer veldig bra, sier Wright til TV 2.

Mannen, som var bevisst under utgravingen, ble sendt til fastlege for sjekk etter ulykken.