DRAPSFORSØK: En ung mann ble stukket ned utendørs på Veitvet i Groruddalen søndag kveld. Politiet utelukker ikke at flere personer blir pågrepet i saken.
DRAPSFORSØK: En ung mann ble stukket ned utendørs på Veitvet i Groruddalen søndag kveld. Politiet utelukker ikke at flere personer blir pågrepet i saken. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

ung mann stukket ned på gata:

16-åring sitter i avhør – politiet utelukker ikke flere pågripelser

16-åringen som er siktet for drapsforsøk etter at en 18 år gammel mann ble knivstukket på Veitvet søndag kveld, fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser politiadvokat Ingrid Hæren i Oslo politidistrikt til TV 2.

Ved halv åtte-tiden søndag kveld ble en 18 år gammel mann kritisk skadet etter å ha blitt knivstukket i ryggen på Veitvet i Oslo.

Knivangrepet skjedde utendørs, men mannen kom seg inn i en leilighet og fikk varslet politiet. 18-åringen var bevisstløs da han ble fraktet fra stedet.

Etter å ha blitt operert på Ullevål sykehus, mener legene at han nå er utenfor livsfare. Offeret har så langt ikke vært i stand til å la seg avhøre.

Ber om varetektsfengsling

Grytidlig mandag morgen ble en 16 år gammel gutt pågrepet på Årvoll, som ligger noen kilometer fra Veitvet.

Mandag ettermiddag sitter han i politiavhør. Det er foreløpig ikke kjent hvordan gutten stiller seg til siktelsen.

16-åringens forsvarer har så langt ikke besvart TV 2s henvendelser i saken.

Tirsdag morgen skal siktede fremstilles for varetektsfengsling.

Påtalemyndigheten mener at det er bevisforspillelsesfare. De kommer til å begjære ham fengslet i to uker, opplyser politiadvokat Hæren.

Kan bli flere pågripelser

Hun sier at politiet bruker store ressurser på å etterforske saken. De bruker blant annet tid på å kartlegge hvem fornærmede og siktede er. Dette gjør de for forsøke å finne et motiv.

– Vi utelukker ikke at det blir flere pågripelser i saken, sier Hæren.

Mandag morgen hadde politiet ennå ikke funnet kniven som skal ha blitt brukt under angrepet. Det skal ha blitt ransaket i leiligheten ble pågrepet.