DRAPSFORSØK: En ung mann ble stukket ned utendørs på Veitvet i Groruddalen søndag kveld. Politiet utelukker ikke at flere personer blir pågrepet i saken.
DRAPSFORSØK: En ung mann ble stukket ned utendørs på Veitvet i Groruddalen søndag kveld. Politiet utelukker ikke at flere personer blir pågrepet i saken. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

ung mann stukket ned på gata:

16-åring sitter i avhør – politiet utelukker ikke flere pågripelser

16-åringen som er siktet for drapsforsøk etter at en 18 år gammel mann ble knivstukket på Veitvet søndag kveld, fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Det opplyser politiadvokat Ingrid Hæren i Oslo politidistrikt til TV 2.

Ved halv åtte-tiden søndag kveld ble en 18 år gammel mann kritisk skadet etter å ha blitt knivstukket i ryggen på Veitvet i Oslo.

Knivangrepet skjedde utendørs, men mannen kom seg inn i en leilighet og fikk varslet politiet. 18-åringen var bevisstløs da han ble fraktet fra stedet.

Etter å ha blitt operert på Ullevål sykehus, mener legene at han nå er utenfor livsfare. Offeret har så langt ikke vært i stand til å la seg avhøre.

Ber om varetektsfengsling

Grytidlig mandag morgen ble en 16 år gammel gutt pågrepet på Årvoll, som ligger noen kilometer fra Veitvet.

Mandag ettermiddag sitter han i politiavhør. Det er foreløpig ikke kjent hvordan gutten stiller seg til siktelsen.

16-åringens forsvarer har så langt ikke besvart TV 2s henvendelser i saken.

Tirsdag morgen skal siktede fremstilles for varetektsfengsling.

Påtalemyndigheten mener at det er bevisforspillelsesfare. De kommer til å begjære ham fengslet i to uker, opplyser politiadvokat Hæren.

Kan bli flere pågripelser

Hun sier at politiet bruker store ressurser på å etterforske saken. De bruker blant annet tid på å kartlegge hvem fornærmede og siktede er. Dette gjør de for forsøke å finne et motiv.

– Vi utelukker ikke at det blir flere pågripelser i saken, sier Hæren.

Mandag morgen hadde politiet ennå ikke funnet kniven som skal ha blitt brukt under angrepet. Det skal ha blitt ransaket i leiligheten ble pågrepet.