Svindlet kjæresten for en halv million kroner

ÅLESUND (TV 2) Mens kjæresten lå og sov, svindlet han til seg over en halv million kroner ved å misbruke hennes navn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge dommen fra Sogn og Fjordane tingrett søkte mannen om lån, kredittkort og tok ut kontanter hos ulike finansinstitusjoner ved å utgi seg for å være kjæresten. Resultatet var at han da fikk utbetalt 550 000 kroner til seg selv og kredittkort han disponerte.

Tingretten skriver i sin avgjørelse at siktede i tillegg til å utsette de aktuelle finansinstitusjonene og sin daværende kjæreste for betydelige tap, også påførte kjæresten for den belastningen det innebærer å bli gjenstand for gjeldsforfølgning for gjeldstifting som har vært henne uvedkommende,

Ubetinget fengsel

– Han har i graverende grad misbrukt den omsorgen og tilliten hun viste ved å la han få bo hos henne. Siktede har erkjent at handlingene i hovedsak ble utført mens kjæresten sov, heter det i dommen.

Ifølge siktelsen har mannen bruk sin tidligere kjæreste sin bankID for å gjennomføre bedrageriet. Han er også dømt for å ha tatt post adressert til kjæresten for å gjennomføre bedrageriet.

I retten ga 47-åringen en uforbeholden tilståelse og skal ha samarbeidet med politiet for å oppklare saken. Nå har tingretten dømt mannen til ubetinget fengsel i sju måneder. Han er også dømt til å betale tilbake pengene til ulike finansinstitusjoner samt 13 900 kroner til fornærmede etter at han overførte pengene fra hennes til sin egen konto.

Mannen sitter for tiden varetektsfengslet i Vik fengsel i Sogn og Fjordane.