Sondre Nordstad Moen løp 10 000 m i joggesko.
Sondre Nordstad Moen løp 10 000 m i joggesko. Foto: Lise Åserud

Måtte stille i joggesko – tatt igjen med én runde

Sondre Nordstad Moen løp inn til 12. plass på 10.000-meteren i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Joshua Cheptegei avgjorde i spurten og løp inn til vinnertiden 26.48,37. Yomif Kejelcha fra Etiopia tok sølvet og Rhonex Kipruto fra Kenya bronsen.

Det norske håpet Moen var sjanseløs mot de beste, men løp inn til 12.-plass og 28.02,18, som var 37,4 sekunder bak sin egen norske rekord.

– Det gikk i en bra fart fra start, men etter en fem-seks runder ble det løpt litt i rykk og napp. Så ble den en fartsøkning der ble gått til, og da famlet jeg litt. Skal henge på eller ikke? Jeg beit på og var i 200-300 meter, og i den måten jeg trener på nå så taklet jeg ikke den ene fartsøkningen. Jeg lå på fullt maskineri, sa trønderen.

Joggesko

Moen brukte også joggesko under løpet. Han fikk ikke de nye piggskoene i tide.

– Jeg fikk skoene som jeg spurte sponsoren min om for tre måneder siden. Jeg er ikke en del av Diamond League, og jeg skjønner at de har andre løpere de må prioritere.

Moen har vært skadd i seks av de siste 12 månedene, og han fikk ikke lov av treneren Renato Canova til å løpe i gamle piggsko.

– Han sa at jeg måtte klare meg på 65-66-runder i joggesko denne gangen, og så får vi senere om det blir noen flere baneløp i mesterskap.

Moen løp for øvrig i joggesko da han satte den norske rekorden i Kristiansand i august også.

Langdistanseløperens store mål er maraton i neste års OL. Han håper å kunne klare kvalifiseringskravet i et maraton i Valencia 1. desember.

(©NTB)