Vipers' Heidi Løke i aksjon under mesterliga kampen i håndball mellom Vipers Kristiansand og FTC Rail Cargo i Aquarama i Kristiansand.
Vipers' Heidi Løke i aksjon under mesterliga kampen i håndball mellom Vipers Kristiansand og FTC Rail Cargo i Aquarama i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder

Heidi Løke og Vipers åpnet med storseier i Mesterligaen

Vipers fikk en flott start på mesterligaen med 31-22-seier over ungarske FTC Hungaria på hjemmebane lørdag. Heidi Løke var tilbake med ni mål.

Forrige fredag haltet Heidi Løke av banen i Stavanger med den man trodde var en alvorlig kneskade. Litt over en uke senere var håndballveteranen tilbake og herjet i kjent stil på streken.

– Dette var helt fantastisk. Vi fremstår utrolig bra i dag, sa Løke, som ble kåret til banens beste, til Viasat etter kampen.

Laget fra Kristiansand hadde litt startproblemer mot det ungarske laget, men var à jour på 5-5 og 9-9. Så begynte det meste å stemme for Vipers. Laget gikk opp til 10-9 og 11-9 etter blant annet storspill fra den ferske landslagsmålvakten Andrea Austmo Pedersen.

Hjemmelagets forsvarsspill begynte også å sitte, og Vipers gikk opp til 13-9. Inn mot sidebytte gikk Vipers-spillerne opp i en 16-11-ledelse.

– Jeg er fornøyd med 11 mål bakover, sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til Viasat4 etter 1. omgang.

Etter hvilen fortsatte Pedersen sitt gode spill mellom stengene, og Vipers rykket ifra til 22-15. Laget så seg aldri tilbake og cruiset inn til en komfortabel nimålsseier.

13. oktober skal Vipers ut mot Podravka Koprivnica i Kroatia. Franske Metz er også i gruppen.

De tre beste i hver gruppe går til hovedrunden.

(©NTB)