SUKSESS: Serien om finansmennene Henrik, Jeppe, Adam og William har hatt stor suksess på NRK.
SUKSESS: Serien om finansmennene Henrik, Jeppe, Adam og William har hatt stor suksess på NRK. Foto: Ingeborg Klyve / NRK / Fremantle

exit-skaperen avslører:

Slik kom de i kontakt med mennene bak karakterene

Skaperne bak suksesserien «Exit» har gjort flere grep for å bevare anonymiteten til de fire mennene serien er basert på.

TV-serien «Exit» er på alles lepper om dagen. Serien tar for seg livene til de fire finansmennene Jeppe, Henrik, William og Adam som alle jobber i finansgryta på Tjuvholmen.

Men det er ikke nødvendigvis jobben som står i fokus. Livet som skildres er i stor grad preget av alkohol, narkotika og prostitusjon.

Hemmelig middag

Det er produksjonsselskapet Fremantle som står bak serien som hadde premiere på NRK fredag i forrige uke.

På en drøy uke har serien blitt sett av over 600.000 nordmenn.

Serien er basert på intervjuer med fire anonyme finansmenn. Ifølge produksjonsselskapet er rundt 70 prosent av historiene ekte.

Til TV 2 avslører nå produsent Petter Testmann-Koch hvordan de kom i kontakt med virkelighetens Jeppe, Henrik, William og Adam.

– Jeg ble satt i kontakt med de fire mennene via en bekjent av meg. Deretter inviterte vi de på en middag, hvor de fikk spise og drikke på vår regning. Samtalen ble filmet, og vi stilte de mange spørsmål, sier Testmann-Koch.

Middagen ble til et filmopptak på tre-fire timer som dannet grunnlaget for serien.

FASCINERT: Produsent for Exit, Petter Testmann-Koch forteller at han ble fascinert da han hørte historiene til de fire finansmennene, og mente dette var historier som var nødt til å fortelles.
FASCINERT: Produsent for Exit, Petter Testmann-Koch forteller at han ble fascinert da han hørte historiene til de fire finansmennene, og mente dette var historier som var nødt til å fortelles. Foto: Privat

Produsenten ønsker ikke å kommentere hvorvidt de har skrevet en kontrakt med de fire mennene, ei heller om de fikk betalt for å dele sine historier.

– Det må bli konfidensielt mellom oss og dem, sier Testmann-Koch.

Har fått lese manus

Han bekrefter at han fortsatt har kontakt med de fire finansmennene.

– Dette gjør vi for å forsikre oss om at de er komfortable med situasjonen. De har også fått lese manuset, slik at vi er sikre på at vi forteller de riktige historiene, sier Testmann-Koch.

Mennene har også sett episodene, og ifølge produsenten er de fornøyd.

– De er inneforstått med at det er fiksjon, men de mener det som kommer frem er riktig, sier han.

– Lever disse fire guttene fortsatt det livet som blir portrettert i serien?

– Det skal ikke jeg bidra med å spekulere i. Da er vi plutselig inne på ting som kan avsløre identiteten deres, sier produsenten til TV 2.

Tok grep

Tidligere denne uken snakket TV 2 med skuespiller Jon Øigarden som har en av hovedrollene i serien. Han kunne fortelle at de ble nektet å møte de fire mennene, og at de kun fikk se intervjuet som ble gjort, i sladdet format.

– Av hensyn til tilliten til de fire guttene, ønsket vi ikke at skuespillerne skulle møte dem, bekrefter Testmann-Koch.

Produsenten kan også fortelle at dette ikke er de eneste grepene de har gjort for å skjule de fire mennene sin identitet.

– Karakterene er ikke basert på en spesifikk person. Historiene er flyttet mellom de forskjellige rollefigurene. Dette har vi gjort bevisst for å beskytte deres anonymitet, sier Testmann-Koch.

– Tror de vi noen gang får vite hvem disse mennene er?

– Jeg har ingen tro på at de ønsker å stå frem med navn, sier han.

– Noen er verre

Det er nå én uke siden de åtte episodene ble sluppet. Produsenten avslører at de har fått masse henvendelser fra folk som ønsker å fortelle sine historier. Det gjør at skaperne føler seg trygg på at de har nok historier til en eventuell sesong to.

– Historiene er i noenlunde samme sjanger, men noen er verre, sier Testmann-Koch.

– Har dere brukt opp historiene fra de fire mennene?

– Nei. Det er mer å hente fra de, avslører produsenten.

Det er foreløpig ikke bestemt hvorvidt det blir en ny sesong av suksesserien. Produsenten håper det blir bestemt snart.

– Skuespillerne har lyst å være med, og vi har lyst å være med. Det er ikke så ofte man får være med på slike massive suksesser, sier Testmann-Koch.