Tottenham-kollaps:

– Laget vi har latt oss imponere over så mange ganger, er ikke til å kjenne igjen

Den tunge perioden fortsetter i Tottenham, mens en 19-åring sendte Brighton til himmels.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brighton - Tottenham 3-0 (2-0)

Se sammendrag fra kampen i vinduet øverst!

Tottenhams tunge periode fortsetter. Med tap borte mot Brighton lørdag har de fremdeles ikke vunnet en bortekamp på ni måneder. Sist var seieren over Fulham i januar.

I forkant av lørdagens ligakamp kom Tottenham også fra en latterliggjøring med 2-7 tap for Bayern Munchen i Champions League tirsdag.

– I en av Tottenhams tyngste uker på mange år slipper de inn ti mål på to kamper. Brighton ydmyker Spurs på eget gress. Brighton får en luke nedover på tabellen og kan kose seg de neste to ukene i landslagspausen. For Tottenham derimot så er de inne i en periode som det kan ta lang tid å snu, oppsummerer kommentator Kasper Wikestad ved kampslutt.

Skrekkskade for Lloris: – Vanskelig øyeblikk

Men lørdagens tap ble ikke det eneste bekymringsverdige for Mauricio Pochettino, for tre minutter ut i kampen måtte Hugo Lloris ut på båre med skrekkskade.

– Skaden til Hugo Lloris hadde en enorm innvirkning på kampen. Det var så tidlig i kampen. Å slippe inn mål så tidlig og miste kapteinen vår, hadde en emosjonell påvirkning på laget. Vi prøvde å finne muligheter, ulike måter å spille på, men det var umulig. Det var et veldig vanskelig øyeblikk, sier Pochettino til BT Sport.

– I løpet av fem og et halvt år er dette den første tøffe perioden vi har hatt. Det føles ikke bra for øyeblikket. Vi kjenner på følelsen. Jeg vil fortsette å jobbe hardt og ha troen, legger manageren til.

Han ønsker selv å ta byrden av den tunge perioden, og håper spillerne slipper det største presset.

– Jeg håper presset blir lagt på meg og ikke på spillerne. Nå er tiden for å være sterke. Vi kan ikke undervurdere situasjonen, men vi må jobbe. Det er alltid en mulighet for at dette gjør oss sterkere, sier Pochettino.

TV 2s fotballekspert Brede Hangeland mener Tottenhams førsteomgang var en kollaps.

– De får en fryktelig start, men jeg synes hele omgangen kan betegnes som en Tottenham-kollaps rett og slett. Det laget som vi har latt oss imponere over så mange ganger, er ikke til å kjenne igjen, sier Hangeland i Premier League studio etter de første 45 minuttene på Amex Stadium.

Brighton på sin side tok sin første hjemmeseier for sesongen.

– Bekmørkt

– Jeg kan ikke huske å ha sett Tottenham så svake i den lange, lange perioden med opptur som det har vært under Pochettino. Det er tidvis vondt å se på Tottenham, et lag som du fra et nøytralt synspunkt blir glad i. Fordi at de har spilt fantastisk fotball. Dette var rett og slett bekmørkt. Er det starten på slutten vi ser på denne gode perioden vi ser for Tottenham?, det er spørsmålet jeg stiller, sier Hangeland etter 0-3-tapet var et faktum.

Thorstvedt tror ikke det er umulig å snu, men er enig med Hangeland i at prestasjonssvikten har vært stor.

– Jeg skal ikke avskrive dette ennå, jeg tror ressursene finnes i Pochettino til å klare å snu det. Men det er fascinerende å se et så bra lag kunne bli så dårlig.

To scoringer i debuten

Situasjonen der Lloris ble skadet resulterte også i 1-0 ledelse til Brighton med scoring av Neal Maupay.

De første tre minuttene var altså svært tunge for Tottenham, og verre ble det. Drøye halvtimen ut i førsteomgang økte Aaron Connolly til 2-0 for Brighton med sitt første mål i Premier League, og det i sin første ligastart.

Det går åpenbart mersmak, for 20 minutter ut i andreomgang økte 19-åringen til 3-0 for Brighton.

– Nå flyr måkene skyhøyt på Englands sørkyst og tivoliet på bryggen holder nattåpent når Connolly herjer med forrige sesongs Champions League-finalist. Det er så enkelt og effektivt. Det er ikke Harry Potter som tilbes på Amex Stadium nå. Det er en helt annen Potter, sier kommentator Kasper Wikestad og viser til Brighton-manager Graham Potter.

Connolly sendte Brighton-fansen til himmels og der ble de værende. For det endte 3-0 til vertene som tok tre svært viktige poeng i bunnstriden.