NYE EVENTYR: AaFKs Niklas Castro har vært glimrende i OBOS-ligaen i år. Nå venter større oppgaver.
NYE EVENTYR: AaFKs Niklas Castro har vært glimrende i OBOS-ligaen i år. Nå venter større oppgaver. Foto: MARIUS SIMENSEN/Bildbyrån

OBOS-spiller tatt ut i stjernespekket Chile-tropp

Niklas Castro er tatt ut på det chilenske landslaget. Det kom som et sjokk på Aalesund-spilleren.

Castro har vært god for et Aalesund-lag som ligger an til å rykke opp til Eliteserien. Men få, inkludert ham selv, hadde trodd at han skulle bli tatt ut i landslagstroppen til Chile sammen med verdensstjerner som Alexis Sánchez, Arturo Vidal, Claudio Bravo og Gary Medel.

– Det føles helt sykt ut. Jeg har ikke ord, egentlig. Det er en drøm, sier Castro til Nettavisen torsdag kveld og fortsetter:

– Jeg har drømt om dette siden jeg var liten, å endelig kunne representere det landet jeg har fulgt med. Det er min far de har kontaktet i starten og så fikk Aalesund vite om det. Så har det kommet ut nå. Jeg har snakket med en koordinator, men ellers har jeg gått rundt og ventet spent.


Herjet i OBOS
Han har scoret 16 mål og hatt ti målgivende pasninger denne sesongen for Aalesund, som leder OBOS-ligaen med elleve poeng med til Sandefjord med fem kamper igjen.

På Instagram skrev han at det var hans største dag i livet etter at offentliggjøringen av troppen ble gjort.

Trener Lars Bohinen skrev følgende på Twitter:

– Nicklas Castro er tatt ut på det chilenske landslaget. Lønner seg å spille bra på Aalesund. Gratulerer Niklas. Men husk; først Raufoss til søndag.

23-åringen har tidligere spilt for Vålerenga og Kongsvinger.


Ingen landskamper
Angrepsspilleren, som har norsk mor og chilensk far, har aldri tidligere spilt for landslaget til Chile, ei heller aldersbestemte landskamper for Norge. Det at han nå er kalt opp til det chilenske landslaget, gjør at han lukker døren for å spille for Norge.

– Det har ikke vært noe valg for meg, egentlig. Jeg har vært klar på hva jeg helst vil, og det er å spille for Chile. At jeg får sjansen nå er en drøm jeg har hatt siden jeg var liten, sier Castro.

Chile skal møte Colombia og Guinea i treningskamper i den kommende landslagspausen. Laget, som er på 17. plass på FIFA-rankingen, vant Copa America i 2015 og 2016, og havnet på fjerdeplass i sommerens mesterskap.

Castro er for øvrig ikke den eneste i Chile-troppen med en link til Norge. Angriperen Diego Rubio er også i stallen. Den nåværende Colorado Rapids-spilleren var utlånt til Sandnes Ulf i 2014.

(©NTB/ TV 2)