Ødegaard kåret til månedens spiller i La Liga

Martin Ødegaard er første nordmann som får utmerkelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmannens fantastiske form i baskerklubben gjør at han vinner prisen foran Real Madrids Karim Benzema og Villareals Gerard Moreno. Det bekrefter La Liga på sine nettsider.

Ødegaard har storspilt for Real Sociedad og har best sammenlagtkarakter av alle i avisen Marca. I september har han scoret ett mål og levert to målgivende pasninger på fire kamper.

I forkant av helgens kamp mot Getafe vil Ødegaard motta det synlige beviset. Teknikeren blir dermed den første nordmannen til å bli kåret til månedens spiller i La Liga.

– La Real har hatt en fin start på sesongen, og Ødegaard har vært en sentral brikke med en rekke iøynefallende forestillinger, skriver La Liga i sin forklaring.

– Hans blikk, driblinger og ballferdigheter har gjort at Ødegaard har vunnet fansens hjerter.

20-åringen fra Drammen er på utlån i Real Sociedad, men er eid av hovedstadsklubben Real Madrid.

Den norske unggutten er allerede blitt en av Real Sociedads nøkkelspillere. I forrige ukes kamp mot Sevilla viste han seg nok en gang frem fra en strålende side.

– Det er få spillere i verden som kommer til denne arenaen og dominerer. Det han leverer i dag, er veldig bra igjen. Han er blitt en kjempegod La Liga-spiller, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller etter at Ødegaard hadde notert seg for nok en assist.

Guillem Balague, som er TV 2s La Liga-ekspert, er også klar på at 20-åringen har vært ligaens beste spiller så langt.

– Inntrykket i Spania er at han for øyeblikket er den beste spilleren i La Liga, og man har fortsatt mye i vente fra ham, skrev Balague i sitt forrige blogginnlegg.

Neste på programmet for Ødegaard er søndagens hjemmekamp mot Getafe. Deretter venter landslagssamling med Norge der det skal spilles kamper mot Spania og Romania.