Maars Johnsens strenge oppgjør: – Dette er veldig vanskelig for meg å si

Bjørn Maars Johnsen fikk karakteren 2 på TV 2s spillerbørs etter PSV-kampen. Han er ikke veldig mye greiere med seg selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-PSV 1-4. Se kampsammendrag øverst.

Bjørn Maars Johnsen fikk tillit på topp for Rosenborg mot PSV, men gjengjeldte ikke den med en god prestasjon.

Det tar han tungt.

– Jeg var ikke på det nivået jeg burde være. Dette er veldig vanskelig for meg å si, for jeg vil spille bedre, og vet at jeg kan spille bedre.

– Jeg forventer bedre av meg selv. Jeg spiller for Norge, og er vant til å spille mot gode spillere på et høyt nivå. Når jeg kommer hit, burde jeg gjøre det bedre. Jeg vet det, laget vet det, treneren vet det. Jeg håper jeg kommer tilbake i bedre form enn jeg er nå.

Nedtur

Etter at han scoret to mål i sin første Rosenborg-kamp fra start, har det buttet i mot for den høyreiste norsk-amerikaneren. Spesielt i Europaliga-fiaskoene som har vært bortekampen mot LASK og torsdagens hjemmekamp mot PSV har han vært svak.

Etter kampen i Østerrike fikk han karakteren 3 på TV 2s spillerbørs. Mot PSV var det ett hakk ned på stigen.

– Jeg sliter med å finne de rette løsningene. Som jeg sa før, så er det ikke den høye kvaliteten jeg er vant til. Jeg spilte ikke på det høye nivået jeg kan. Det er tøft for meg å gi bort ballen, og så scorer de direkte, som på 0-3. Men det er klart: Mot et godt lag som dette, og man gjør feil som dette, så blir man straffet.

SKUFFET: Bjørn Maars Johnsen i intervjusonen etter kamp. FOTO: TV 2
SKUFFET: Bjørn Maars Johnsen i intervjusonen etter kamp. FOTO: TV 2

– Hvordan snur du dette?

– Jeg må prøve å være positiv og prøve å være bedre i neste kamp. Jeg må heve spillet mitt.

Selvtillitstrøbbel

Men han er ikke den eneste som må heve spillet sitt. Rosenborg var, til tross for at de spillemessig i perioder var på høyde med PSV, regelrett sjanseløse mot nederlenderne.

Slurv, slendrian og konsentrasjonssvikt ble knallhardt straffet.

Ingen av spillerne TV 2 snakket med ville gå med på at de store endringene i forsvaret, der kun en av fire er fast inventar i posisjonen han spilte, var problemet.

En svært skuffet Mike Jensen mener laget har en kollektiv mental utfordring.

– Det ser ut som vi har fryktelig lav selvtillit i Europa. Vi er dårlig på ballen, og skaper ikke nok offensivt. Det sprer seg en usikkerhet, og så blir vi straffet veldig hardt for våre feil. Vi klarer heller ikke å gjøre noe med det, sier kaptein Mike Jensen.

– Du sa selv at du var lei av å snakke om at det nå var på tide at dere tar steget i Europa... Hvor nære er dere?

– Vi er et stykke unna.

– Vi må jobbe med oss selv. Vi har det inne. Men vi har veldig lav selvtillit når vi spiller disse kampene i Europa. Vi må bli tryggere på det vi gjør. Forsøke å jobbe med det. Se på hva vi gjør galt, og hva vi gjør bra. Så tror jeg det ligger noe mentalt.

Føler presset

Det var nå RBK skulle ta steget opp. Etter en oppløftende Champions League-kvalifisering, der de gjorde gode prestasjoner mot Dinamo Zagreb og var nær gruppespillet i den gjeveste europeiske turneringen, har starten på lillebror-turneringen vært et mageplask.

Maars Johnsen innrømmer at de føler på presset.

– Vi vet at vi har et press mot oss for å gjøre det bedre for den norske serien, så vi kan forbedre ranking og gjøre det bedre for klubben selv. Det er vanskelig når man ikke får resultatene. Det er tøft mentalt.

– Nå er det litt tid før møtet med Sporting borte. Hvordan jobber man for å snu det?

– Jeg tror det hjelper at vi har en del tid før neste kamp for å få laget tilbake på det nivået vi trenger å være på. Utfordringen er at fem spillere skal bort med landslaget, og åpenbart blir det vanskeligere å jobbe sammen for å finne en løsning. Kampen borte mot Sporting er også veldig vanskelig, så klart.