KAOS: Like før klokken 21 så det slik ut på Meheia på E134. Flere biler sto fast i snøkaoset, som har kommet overraskende på mange.
KAOS: Like før klokken 21 så det slik ut på Meheia på E134. Flere biler sto fast i snøkaoset, som har kommet overraskende på mange. Foto: Statens Vegvesen

– Nå må folk følge med på været, og ta det rolig

Et kraftig og overraskende snøfall førte til at flere bilister slet kraftig på E134 mellom Kongsberg og Notodden torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var på E134-strekningen mellom Kongsberg og Notodden at de største problemene oppsto, torsdag kveld.

Et stort antall biler sto bom fast på Meheia.

– De står dønn fast. Patruljen vår på stedet har ikke antall, men det er rekker med biler som strekker seg utenfor deres synsrekkevidde, så det er nok snakk om flere titalls biler som står fast, sa operasjonsleder Erik Gunnerød i Sør-Øst politidistrikt til TV 2 tidligere torsdag kveld.

Veien ble helt stengt, og det ble sendt brøytebiler fra både Notodden og Kongsberg for å bistå.

De aller fleste bilistene som fikk problemer hadde sommerdekk. Politiet opplyste at ingen av disse vil få reaksjoner fra politiet.

– Dette er sånt som kan skje den beste, sa Gunnerød.

Like etter klokken 23.00 opplyser trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Øst, Fabian Østeng til TV 2 at strekningen er brøytet og saltet, og at ting er i ferd med å normalisere seg.

– Det vil ta tid før den tømmer seg helt, sier han.

Østeng opplyser at det har vært mange hendelser i løpet av kvelden, men at de har sluppet unna ulykker. Han kommer nå med en klar oppfordring til bilistene:

– Nå må folk følge med på været og ta sine forholdsregler. Har du ikke mulighet til å legge om, så må du vente med å kjøre, sier trafikkoperatøren.

Han mener bilistene stort sett er flinke til å sjekke vær og føre, og påpeker at torsdagens snøfall nok kom overraskende på de aller fleste.