Rosenborg ydmyket på Lerkendal: – Verdens verste déjà vu

Med storklubben PSV Eindhoven på besøk, hadde Rosenborg-fansen håp om en festkveld på Lerkendal. Den endte i et mareritt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i vinduet øverst!

Rosenborg-PSV 1-4

– Det ser ut som vi har fryktelig lav selvtillit når vi spiller i Europa. Vi er dårlige med ballen, og skaper ikke nok offensivt – men også defensivt. Da sprer det seg usikkerhet, sier Rosenborg-kaptein Mike Jensen til TV 2.

Eirik Horneland mener at PSV spilte med høyere intensitet, tempo og kraft.

– Vi ble nummer to i alt, og er aldri inne i kampen, medgir Rosenborg-treneren.

Trønderne står nå med null poeng etter to kamper, og ligger sist i gruppen. Horneland konstaterer at det allerede ser mørkt ut med tanke på avansement.

– Det er det ingen tvil om. Det handler om å få tatt noen steg i Europa. Akkurat nå synes jeg Rosenborg er på akkurat samme nivå som i fjor, da vi ble tullet med i Europa. Og vi blir tullet med i år. Vi har et stort arbeid foran oss, sier Horneland til TV 2.

44-åringen er overrasket over at Rosenborg «spiller på et helt annet intensitetsnivå enn gjennom sommeren.»

– I juli og august var vi mye nærmere disse lagene enn per i dag. Det ser ut som at luften har gått helt ut av oss, og vi har mistet momentum i alt vi holder på med, er Hornelands knallharde dom.

Svekket lag

Han vil ikke skylde på at han måtte stille med en svært svekket forsvarsrekke på grunn av sykdom. Det vil heller ikke Even Hovland, den eneste bakover som spilte i en vant posisjon.

– Det er en utfordring jeg må ta. Vi kan ikke noe for at folk blir syke, og vi skal ikke skylde på det for hvordan ting går, sier Hovland til TV 2.

Midtstopperen forteller om en fryktelig skuffet gjeng i garderoben.

– Vi hadde trent på å gjøre en bedre kamp enn i dag. Sånn kan vi ikke opptre, slår han fast.

Marerittomgang

Bare 14 minutter var gått da Pablo Rosario sendte gjestene i ledelsen med et skudd som gikk via Gustav Valsvik.

Sent i første omgang var Birger Meling uheldig som satte ballen i eget nett, før Donyell Malen la på til 0-3 etter en stygg feilpasning av Bjørn Maars Johnsen på egen banehalvdel.

Samtidig skapte trønderne så godt som ingenting. Til pause var fasiten null skudd på mål, og Rosenborg-spillerne ble pepet av eget gress da de gikk i garderoben.

Slaktes

TV 2s kommentatorteam var alt annet enn imponert over det hjemmelaget hadde prestert, til tross for at de stilte med et svekket lag.

– Det er verdens verste déjà vu vi opplever på Lerkendal, utbrøt Marius Skjelbæk.

Han siktet da til Europaliga-fadesen i fjor, der Rosenborg bare tok ett poeng i gruppespillet.

– De har kollapset på første forsøk, og sklidd på samtlige banaskall. Og det nye prosjektet som klubben har stått last og brast ved, er i ferd med å feile allerede. Det er en nitrist omgang for norsk fotballs stolthet, sa Skjelbæk.

Ekspertkommentator Jesper Mathisen fulgte opp:

– Det har vært en fryktelig omgang for Rosenborg. De svikter på konsentrasjon, og ikke minst på ferdigheter. De er ikke i nærheten av å true PSV.

Hevet seg i andre omgang

Etter pause var Rosenborg bedre med, særlig etter at Eirik Horneland byttet inn Alexander Søderlund og Anders Konradsen.

PSV fikk ikke slippe like lett til. Etter drøyt 70 minutter spilt reduserte Samuel Adegbenro.

Jeroen Zoet i PSV-buret fikk en hånd på ballen etter klabb og babb i feltet. Da kunne Rosenborg-vingen enkelt tuppe ballen i mål fra én meter. Men så, da trønderne var inne i sin beste periode, ble de straffet på en kontring.

Ritsu Doan fant målsniken Malen, som enkelt plasserte ballen forbi André Hansen.

– Det har vært relativt jevnt i banespillet. Men når PSV får muligheten, ser du at det er klasseforskjell på lagene, kommenterte Mathisen.