Gabriel (18) stjal showet for Arsenal

18 år gammel spisskomet med to mål og én assist da Arsenal valset over belgiske Standard Liége på Emirates.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Martinelli-showet øverst i saken!

Arsenal - Standard Liége 4-0
Med sine 18 år og 107 dager ble Gabriel Martinelli den yngste Arsenal-spilleren til å score to mål i en europacup-kamp for Nord-London-klubben,

– Dette kan være starten på noe stort, sa TV 2s kommentator Jonas Bariås etter Martinellis 2-0-scoring.

Gabriel Martinelli ble hentet fra den brasilianske klubben Ituano på nivå fire i juli for cirka 70 millioner norske kroner.

Brasilianeren spilte sin første seniorkamp i mars 2018. Da debuterte han som den yngste spilleren for Ituano. Han scoret sitt første seniormål i september 2018 på brasiliansk nivå fire. 13 måneder senere leverer han fra øverste hylle i Europa League.

Da Pierre-Emerick Aubameyang kom på banen, ble Martinelli flyttet ut som venstrekant. Han la opp til flere scoringsjanser for lagkameratene, men sjansesløseri på slutten av kampen gjorde at det ikke ble noen flere scoringer.

Imponert over 18-åringen

Arsenals høyreback Hector Bellerin var kaptein for første gang for Arsenal i kveld. Han hadde mye fint å si om Martinelli.

– Han er en spiller som holder holdet kaldt, jobber veldig hardt, og gjør det som treneren sier han skal gjøre og viser det på banen. Alle er veldig takknemlige for ham, sier spanjolen til BT Sport.

Arsenal-manager Unai Emery var storfornøyd med de unge spillerne etter kveldens kamp.

– Vi må gi sjanser til unge spillere, og da tar de sjansene. De viste i kveld at de kan levere og score. De spilte utrolig bra, sa Arsenal-manageren etter seieren.

Tre mål på 22 minutter

Arsenals startoppstilling mot Standard Liége hadde en gjennomsnittsalder på 22 år og 350 dager. Det er den nest yngste i en europacup-kamp for Arsenal noensinne. Bare mot Olypiakos i desember 2009 var startelleveren yngre. Da var snittalderen 21 år og 215 dager.

Unguttene stod for underholdningen i torsdagens Europa League-oppgjør i gruppe F.

Arsenal stilte med flere unge spillere fra start. Reiss Nelson, Ainsley Maitland-Niles og Gabriel Martinelli utgjorde angrepsrekken for hjemmelaget.

En knalltøff start for de belgiske gjestene gjorde det svært vanskelig å slå tilbake i London.

Venstreback Tierney la inn på hodet til Martinelli som stusset ballen videre i mål. Dette viser seg å være 18 år gamle Martinellis kveld.

Tre minutter senere vendte Martinelli opp innenfor 16-meteren og la den i det lengste hjørnet. Dermed stod det 2-0 etter 16 minutter.

Etter 22 minutters spill, sendte 20 år gamle Joe Willock ballen i lengste hjørnet og gjorde 3-0 for hjemmelaget.

– Unguttene herjer i Europa League, utbrøt Bariås etter Willocks scoring.

Spanske Dani Ceballos hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål fra én meter. Martinelli var servitøren da han chippet ballen over både keeper og forsvaret fra skrått hold.

Arsenal har nå seks poeng etter sine to første kamper i gruppe F.