Dramatisk forsøksheat for Filip Ingebrigtsen

Kaotisk forsøksheat for Filip Ingebrigtsen (26). Jakob Ingebrigtsen (19) gikk kontrollert videre fra sitt forsøk på 1500 meter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se dramatikken i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Jakob Ingebrigtsen løp i det første av tre forsøksheat. 19-åringen styrte løpet og tok seg videre uten dramatikk med 1. plass og tiden 3.37.67.

For Filip Ingebrigtsen i heat to ble det et langt mer kaotisk løp, med fall i feltet og flere hekt. Lura-gutten kom på 4. plass, men var involvert i en hekt på slutten av løpet.

Reprisene viste at han ga Teddese Lemi en liten knyttneve i siden da etiopieren skiftet bane foran ham. Lemi gikk så i tartandekket og fikk løpet ødelagt.

Filip ikke disket

NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal mener at fallet var selvforskyldt.

Det var likevel fryktet at det skulle komme en protest. Men sent torsdag kveld melder NRK at det ikke er lagt inn en protest som omhandler Filip Ingebrigtsen. Dermed er begge Ingebrigtsen-brødrene klare for semifinale.

Det var de seks første i hvert heat som gikk videre til semifinale, i tillegg til de ytterligere seks utøverne med best tider.

Etter målgang kunne man se en oppbragt Lemi henvende seg til Filip Ingebrigtsen.

– Han er helt ustabil. Han springer fra inne med listen og rett ut. Det er umulig å gå noe sted. Jeg er oppe på siden, han er på vei ut på meg og jeg prøver å følge linjen min. Han springer rett ut foran beina på meg, sier en oppgitt Filip til NRK.

– Jeg må nesten legge inn en klage på ham, jeg kunne ha falt to-tre ganger der, fortsetter han.

– Vi ligger ved siden av hverandre. Han kutter rett inn foran meg, det er ikke mye jeg kan gjøre.

Gjert skylder på etioperen

En irritert Gjert Ingebrigtsen mente Lemi løp inn i banen til Filip, og at sønnen dermed ikke hadde noen skyld i fallet.

– At Filip nesten faller, tror jeg ikke det blir noen protest av. Han gjør ikke noe galt en plass. Når du krysser beina til folk når du springer fremover, må du regne med at du faller, sier Gjert om etiopieren.

– Han krysser beina til Filip, det er ingenting annet. Man driver ikke og springer på tvers av banene. Det er ingen som gjør det. Man skal springe rett frem, sier en svært oppgitt Gjert når han får spørsmål om diskfrykten.

– Er du 100 prosent sikker (på at han ikke blir disket)?

– 110 prosent sikker. 120, så legger jeg på litt, og da blir det 150. Det blir helt meningsløst å spekulere i i det hele tatt.

Jakob trygt videre

Jakob Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å ta seg videre fra sitt forsøksheat.

Jakob Ingebrigtsen tror ikke storebroren kommer til å bli disket.

– Nei, nei, nei, herregud, sier Jakob til TV 2.

– Den situasjonen er ekstremt fremprovosert av etiopieren, mener han.

Det var et svært jevnt oppløp og sterke løpere som Samuel Tefera (Etiopia) og Adel Mechaal (Spania) ble henholdsvis nummer syv og åtte. De gikk imidlertid videre på tid.

Samuel Tefera opplyser overfor TV 2 at han sliter med hamstringen.

Henrik Ingebrigtsen stiller ikke til start på 1500 meter. Semifinalene går av stabelen fredag kveld.