LETTET: Vennegjengen som stod Daisy Maï Tran nær er lettet over sakens nye utvikling. Christian Øie (t.v) retter en stor takk til politiet.
LETTET: Vennegjengen som stod Daisy Maï Tran nær er lettet over sakens nye utvikling. Christian Øie (t.v) retter en stor takk til politiet. Foto: John Iver Berg / TV 2

Daisys venner takker politiet

STAVANGER (TV 2): I fire måneder har Christian Øie håpet på en oppklaring i saken hvor venninnen hans ble drept. Han er lettet over at politiet nå har pågrepet og siktet en mann i 20-årene.

– Vi er ekstremt letta over pågripelsen, skriver Christian Øie i en SMS til TV 2 onsdag.

Natt til 2. juni ble Daisy Maï Tran (28) og venninnen hennes påkjørt på en grusvei i bygda Snartemo i Hægebostad kommune i Vest Agder.

Daisy ble drept. Venninnen ble alvorlig skadet, men overlevde.

– Vi vil rette en stor takk til politiet som har gjort en super jobb og vi er glade for at det er fremgang i saken. Vi håper at saken avsluttes med domfellelse slik at livet kan gå videre, skriver Øie.

Sterkt brev fra moren

I månedsvis har politiet brukt store ressurser i jakten på et svar på mysteriet. Mellom 80 og 90 personer har blitt avhørt, ifølge NRK.

Daisys venner og familie har hatt det tungt i tiden som har gått, hvor de har stått uten svar på hvem som kjørte på henne.

«Så jeg ber deg på mine knær: gi deg til kjenne, gå og forklar ulykkesforløpet til politiet, godta å bli hjulpet og ikke bær denne fryktelige hemmeligheten hele livet ditt», skrev hennes mor i et åpent brev noen uker etter hendelsen.

– Det viktigste som kan skje i livet mitt nå er at vi finner ut hva som har skjedd, sa Christian Øie til Åsted Norge i september.

De to var gode venner, og hadde bodd sammen i Stavanger.

Sammen med flere av Daisys venner, stilte han opp i TV-programmet i håp om å kunne bidra til en løsning på drapsgåten.

Den løsningen kan se ut til å nærme seg nå.

Siktet mann i 20-årene

Onsdag kalte politiet i Agder inn til en pressekonferanse, hvor de opplyste om at en mann i 20-årene fra Vest-Agder er pågrepet og siktet for uaktsomt drap.

– Det er elektroniske spor sammenholdt med den taktiske etterforskningen som er grunnlaget for at politiet mener det er skjellig grunn til mistanke mot vedkommende som er siktet, sa politiadvokat Hellek Rue på pressekonferansen.

Det er ikke kjent hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

Bistand fra Kripos

Rue, som leder etterforskningen, har gjentatte ganger etterlyst tips i offentligheten.

– Etterforskningen har pågått nærmest uavbrutt i fire måneder, og vi har brukt ressurser fra store deler av politidistriktet, samt bistand fra Kripos, sa han under pressekonferansen.

Flere kjøretøy har blitt undersøkt av politiet, som også har foretatt undersøkelser av teknisk materiale fra åstedet. Den siktede har også tidligere vært inne til avhør i forbindelse med saken.

I tillegg til å være siktet for uaktsomt drap, er mannen siktet for uaktsom forvoldelse av betydelig skade, brudd på hjelpeplikten og for promillekjøring.

Strafferammen for uaktsomt drap er inntil seks års fengsel. TV 2 har ikke lyktes i å komme i kontakt med siktedes forsvarer, Berit T. Knudsen.

ÅSTED: Politiet gjør undersøkelser etter hendelsen på Snartemo natt til 2. juni. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ÅSTED: Politiet gjør undersøkelser etter hendelsen på Snartemo natt til 2. juni. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Omsorgsfull og klok

Christian Øie var til stede den fatale juninatten da Daisy ble drept. De var i området Viking Village i Snartemo – en liten plass hvor de besøkende er opptatt av nærhet til naturen.

Rundt klokken fem på morgenen våknet han til beskjeden om at noe hadde gått fryktelig galt.

De løp ned til Urestadveien, omtrent 500 meter fra gården de befant seg på, og fant venninnene på grusveien. Daisy ble erklært død på stedet, mens venninnen ble fraktet bort i luftambulanse.

Noen dager senere ble det kjent at politiet jobbet ut fra en teori om at de ble påkjørt av en bil som stakk av fra stedet.

– Det er så mye godt å si om Daisy. Hun var veldig omsorgsfull, og flink til å skjønne når folk ikke hadde det så bra. Hun var også veldig klok. Hun hadde alltid de rette ordene for å gjøre noen sin dag bedre, sa Øie til Åsted Norge i september.