Forsinkelser på t-banen i Oslo

Torsdag morgen meldte Sporveien om forsinkelser på alle linjer. Det er fremdeles store forsinkelser på t-banen i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som følge av en signalfeil på Majorstuen Stasjon meldte Sporveien T-banen om forsinkelser og avvik på alle linjer torsdag morgen.

Klokken 05.45 meldte Sporveien at det var signalproblemer på Majorstuen, men at tog kunne passere med en hastighet på 15 kilometer i timen.

– T-banen går nå igjen, men med redusert fart. Det vil være små forsinkelser en liten stund, og dette gjelder i begge retninger, sier Thomas Ege, pressevakt i Sporveien til TV 2 klokken 05.55.

– En kombinasjon av signalfeil og planlagte vedlikeholdsarbeider gjør at t-banen foreløpig kjører med redusert hastighet. Det betyr at hvis du skal ta t-banen gjennom sentrum må du regne med litt forsinkelser. Slik situasjonen er nå kan det være lurt å ta én tidligere avgang enn du normalt ville ha gjort, inntil trafikken går som normalt igjen, opplyser Ege ved 07-tiden.

Like før klokken halv sju skriver Sporveien på Twitter at det blir utført vedlikeholdsarbeid på strekningen Majorstuen - Blindern, og at all trafikk der avvikles på ett spor.

– Dette medfører forsinkelser. For at det ikke skal bli for mange tog på strekningen snur linje 5 på Stortinget, skriver Sporveien på Twitter.

Forsinkelsene vil også påvirke linje 2 og 3, melder Sporveien.

Kvart på syv melder Sporveien at det er satt opp tog for å demme opp for avviket på enkelte av strekningene.