Innbytter Braut Haaland sjokkerte Anfield

Erling Braut Haaland satte inn 3-3 etter tre minutter på banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-RB Salzburg 4-3

Erling Braut Haaland (19) startet på benken mot Liverpool. Etter 56 minutter kom han på banen på stillingen 3-2 til hjemmelaget.

Tre minutter seinere utlignet 19-åringen. Sjokkerte hjemmefans kunne knapt tro sine egne øyne. 3-0 var blitt til 3-3. Og nordmannen Erling Braut Haaland spilte hovedrollen.

Se scoringen i videovinduet øverst!

Liverpool ristet av seg Braut Haaland-sjokket og vant kampen 4-3 takket være en Mohammed Salah-scoring drøyt tjue minutter før slutt.

Sendte stikk til far

Braut Haaland er fortsatt toppscorer i Champions League. Han deler førsteplassen med Tottenham-dødaren Serge Gnabry.

– Det var en crazy kamp, men vi viste at vi er kapable til å få til noe på den største scenen, sier Braut Haaland, som sendte et lite stikk til pappa Alf-Inge Håland.

– Vi står nå likt i antall mål på Anfield. Han har sagt til meg lenge at han har scoret på Anfield. Nå kan jeg si det samme til han, smiler han.

Målet var av det enkle slaget.

– Det var fint forarbeid av «Taki». Jeg fikk planlegge feiringen før jeg så ballen i mål, sier han til TV 2.

Braut Haaland hadde flere kompiser på borteseksjonen.

– Gutta mine var borte for å se på. Jeg tror de koste seg på «tribban» i dag. Det var en fin opplevelse for både dem og meg, sier han, som mener han nå nærmer seg toppen på Haaland-barometeret.

– Jeg har ikke sprengt skalaen, men jeg nærmer meg, gliser han.

TV 2-ekspert Brede Hangeland er imponert.

– Braut Haaland kom inn for et lag som risikerte mye, spilte med enormt mot og imponerende kvalitet i første del av andre omgang. Og det er noe med Haaland. Han fikk ikke vist så mye, men viste det viktigste: Å score mål.

– Han har en mentalitet som er perfekt til toppkamper i fotballen. Smilet skrudd på, full av selvtillit og til stede i øyeblikket. Målet er et «Fox in the box»-mål. Venter i helt riktig posisjon. Holder rommet foran seg åpent, og får en enkel jobb med å sette den, sier Hangeland, som ikke er overrasket.

– Jeg begynner å få følelsen av at det er typisk Erling Braut Haaland å levere i de største kampene. Liverpool slapp med skrekken etter at de gikk over i hvilemodus på 3-0. Godt trekk av Klopp sikret seieren: Firmino bak Salah på topp. De to kombinerte glitrende på den avgjørende scoringen.

Liverpool-lekestue

Allerede etter ni minutter måtte RB Salzburg-keeper Cican Stankovic plukke den første ballen ut av nettet.

Sadio Mané kombinerte fint med Roberto Firmino. Senegaleseren bredsidet ballen iskaldt ned i lengste hjørne.

– Der ser vi hvor fort det går med Mané. Lurer danske Kristensen trill rundt, utbrøt TV 2-kommentator Robin Grov.

Med scoringen er Mané den tredje Liverpool-spilleren som har scoret 15 mål eller mer i Champions League. Steven Gerrard og Mohammed Salah er de to andre.

Back-kombinasjon

25 minutter ut i omgangen la Andy Robertson på til 2-0. Den skotske venstrebacken startet angrepet med å dra av en mann på midtbanestreken. Noen kjappe kombinasjoner senere havnet ballen hos backkollega Trent Alexander-Arnold. Som igjen fant Robertson foran mål.

Vondt ble til verre for bortelaget 10 minutter senere. Salah plukket opp en retur og satte enkelt inn 3-0.

Lurte Van Dijk

Like før pause tente Hwang Hee-chan et lite håp for bortelaget. En frekk skuddfinte utmanøvrerte Virgil Van Dijk totalt. Keeper Adrian rakk knapp å få opp hendene på avslutningen som fulgte.

– Glimrende gjort av sørkoreaneren. Det er ikke ofte vi ser Van Dijk forsvinne på den måten der, kommenterte Grov.

Håpet om poeng ble for alvor tent etter 55 minutter. Hee-chan fant Takumi Minamino foran mål. Den japanske landslagsspilleren dundret ballen i mål via bakken på hel volley.

– Se på Jesse Marsch og Salzburg-supporterne. For en volley!

Super-innbytter Braut Haaland

Erling Braut Haaland startet på benken, men ble byttet inn etter 56 minutter. Bryne-karen brukte bare tre minutter på å sette inn 3-3. Braut Haaland sto på bakerste stolpe og fikk en enkel jobb med å utligne.

– Nordmannen setter 3-3 for Salzburg. Fra 3-0 til 3-3. Bortelaget sjokkerer på Anfield. Og i hovedrollen har vi 19 år gamle Braut Haaland! For en start han har fått på årets Champions League.

Liverpool var rystet, men 68 minutter ut i oppgjøret lå 4-3 i nettet. Salzburg rotet det til like utenfor 16-meteren. Salah straffet bortelaget brutalt.