Suárez-dobbel snudde kampen for Barcelona: – To mesterlige scoringer

Barcelona slet lenge mot et kompakt Inter-forsvar. Så våknet Luis Suárez.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i vinduet øverst!

Barcelona-Inter 2-1

– Det er den individuelle klassen som avgjør for Barcelona. For en fotballspiller de har i Luis Suárez, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller i Champions League-studio.

Katalanerne lå under 0-1 til pause.

Etter hvilen stemte det noe bedre for Barcelona, som er på desperat jakt etter Champions League-tittelen etter fiaskoene mot Roma og Liverpool de to siste sesongene.

Akrobatisk volley

Etter en knapp time spilt fikk Luis Suárez ballen servert av Arturo Vidal. På akrobatisk vis, nærmest liggende på gresset, banket uruguayaneren ballen i mål på volley.

– Det måtte noe spesielt til for å bryte ned det Inter-forsvaret. En klokkeren volley, kommenterte TV 2s Espen Ween.

Med seks minutter igjen av full tid scoret Suárez sitt andre etter et magisk forarbeid av Lionel Messi. Argentineren startet raidet fra midtbanen, og forserte nesten helt frem til 16-meteren. Så spilte han ballen til Suárez.

32-åringens førsteberøring var perfekt. Avslutningen var iskald.

– To mesterlige scoringer, slo Ween fast.

Barcelona ligger nå på andreplass i gruppen, bak Borussia Dortmund på målforskjell. Inter er tre poeng bak sammen med Slavia Praha.

Marerittstart

Barcelona hadde Lionel Messi tilbake i startoppstillingen, men fikk en marerittstart på kampen. Allerede etter to minutter sendte argentinske Lautaro Martínez Inter i føringen.

Katalanerne sov da Inter fikk et frispark på midtbanen, som til slutt resulterte i at Alexis Sánchez fikk spilt spissmakkeren sin fri.

Martínez var sterk i kroppen, fikk holdt unna Clemént Lenglet og plasserte ballen i mål.

I første omgang var gjestene det beste laget. Barcelona hadde mye ball, men samtlige forsøk fra Lionel Messi og co. var etter langskudd. Antonio Contes Inter så langt farligere ut, og hadde flere store sjanser før pause.

– Det så ut som de koste seg. Kampplanen satt som et skudd for Antonio Conte, konkluderte Stamsø-Møller i pausen.