Hemmelighetsfull om nytt supertriks

Birk Ruud er den eneste som har landet et nytt triks, men han vil ikke vise det fram ennå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med to X Games-gull og VM-sølv er det ingen tvil om at Birk Ruud er god på ski. 19-åringen er i oppkjøringen til en ny sesong og har også begynt å legge ut videoer om skisatsningen og livet sitt på YouTube.

– Jeg legger ut mye akrobatisk som jeg gjør i hverdagen. Min hverdag er ikke akkurat som alle andres, siden jeg reiser rundt til forskjellige steder i verden hele tiden, er på landslaget, og opplever mye kult. Det er ikke alle som er like heldig og får opplevd det, så da er det kult at andre kan følge med og se hvordan det er, sier Birk Ruud til TV 2.

Men det er én godbit skiesset ikke vil dele – enn så lenge.

– Jeg har spart på et triks som jeg har gjort, som jeg ikke har lagt ut ennå. Det har ikke blitt landet ordentlig før jeg gjorde det, forteller Ruud.

Et unikt klipp som dette kan potensielt få gode seertall og er fristende å dele, men bærumsgutten tror det kan være lurt å vente litt til.

– Jeg vil jo egentlig legge det ut, men jeg må prøve å finne en bra timing. Jeg vil spare på det enn så lenge. Det handler litt om at du vil overraske dommere og sånt. Hvis du sparer på ting, så kan dommerne få seg en overraskelse og det er jo tross alt de som dømmer sporten. Det kan slå bra an, sier han.

Har selv lært triks gjennom YouTube

Mange freeskikjørere har delt videoer av triks på YouTube opp gjennom årene, og Ruud lærte flere triks av å se på videoene til idolene sine.

– Var du mye på YouTube da du var yngre?

– Ja, jeg så mye på skivideoer av dem jeg så opp til i hvert fall. Jeg søkte opp og prøvde å lære nye triks. Andreas Håtveit er et eksempel på en skikjører jeg pleide søke på. Han hadde noen videoer om hvordan man kunne lære triks som jeg studerte, sier Ruud.

I november sparker skisesongen skikkelig i gang, og ifølge den unge skikjøreren er alt bare velstand i oppkjøringen. Det lover godt for sesongen.

– Jeg skal trene på railen hjemme også blir det mye trening på Olympiatoppen, så er det ikke lenge til neste landslagssamling i Sveits. Det blir veldig mye trening og å forberede seg mentalt er selvfølgelig også viktig. Jeg føler meg veldig bra, formen er bra, kroppen, alt kjennes bra ut, så jeg er veldig klar for å komme i gang og bare mate på, sier han.