FENGSLET: Arkivbilde av Brendan Dassey fra 2007.
FENGSLET: Arkivbilde av Brendan Dassey fra 2007. Foto: Eric Young

«Making a Murderer»-Brendan søker om benådning

Brendan Dassey var 17 år da ble han dømt til livstid i fengsel for drapet på Teresa Halbach. Nå, 13 år senere, søker han om benådning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag lanserte Dasseys juridiske team en kampanje for å overtale statens guvernør, Tony Evers, til å gi benådning, melder The New York Times.

Dassey har flere ganger anket saken uten hell, men nå prøver han lykken igjen.

Kampanjen inneholder blant annet Dasseys første lydintervju for en podcast om uskyldig dømte, samt eksklusive TV- og avissaker.

Teamet holdt en pressekonferanse onsdag formiddag i Madison, Wisconsin. Der var også en ekspert om benådning tilstede.

– Dette er en koalisjon av stemmer som ber guvernøren om å gå nærmere inn på denne saken. Se på videoene og lese dokumentene, sier Laura Nirider, en av Dasseys advokater.

Da han var 16 år gammel tilstod Dassey å ha voldtatt og drept 25 år gamle Teresa Halbach sammen med sin onkel Steven Avery. Hans juridiske team mener hans daværende advokater feilet og at tilståelsen var tvunget frem.

Med millioner av visninger har dokumentarserien «Making a Murderer» gjort denne saken verdenskjent. Seerne har siden den kom ut i 2015 diskutert om Dassey og Avery er skyldige eller uskyldige.

I serien blir Dassey fremstilt som en gutt med intellektuelle funksjonshemninger og svært lav IQ.

Onsdag ble det publisert en episode av podcasten «Uskyldig dømt med Jason Flom», hvor Dassey forteller om avhørene. Han sier at etterforskerne gikk til hodet på ham.

– De fikk meg til å si akkurat det de ville, sier han.

For tre år siden var det like før Dassey fikk en midlertidig løslatelse, men det ble avlyst i siste minutt. I fjor avviste USAs høyesterett å behandle anken hans.