BRØT: Karoline Bjerkeli Grøvdal vet ikke helt hva som er galt.
BRØT: Karoline Bjerkeli Grøvdal vet ikke helt hva som er galt. Foto: Lise Åserud

Grøvdal brøt forsøksheatet

Karoline Bjerkeli Grøvdal ga seg midtveis under 5000-meteren.

Onsdag løp 29-åringen i det første av to forsøksheat på 5000 meter. Med om lag 2000 meter igjen hoppet Grøvdal av i svingen, til tross for at hun hang godt med i feltet.

29-åringen vet ikke helt hva som er galt.

– Jeg har en veldig rar følelse i kroppen når jeg løper. Det er noe som ikke stemmer, og det blir et slit fra start, sier Grøvdal til NRK.

Newzealenderen Camille Buscomb endte på femteplass i heatet, den siste som kvalifiserte seg direkte til finalen.

Hun løp på tiden 15.02,19, nesten elleve sekunder bak Grøvdals pers på distansen.

– Jeg kunne kanskje karret meg til en finale, men jeg føler det hadde kostet så mye at jeg ikke hadde hatt noe i den finalen å gjøre. Jeg vil ikke bare løpe finalen for å løpe, jeg har lyst til å gjøre noe der. Jeg føler ikke at jeg har bein til det nå, rett og slett, forklarer 29-åringen.

– Må undersøkes

Hun spekulerer på om det kan være at hun brygger på noe, eller at en hard økt hun hadde da hun kom til Doha kostet for mye under de ekstreme varmeforholdene.

– Det er ikke en følelse jeg har hatt veldig lenge. Jeg dro ned en uke før det startet, og kjørte min beste terskeltester i Oslo før jeg dro. Jeg hadde én økt her nede som antageligvis kostet en del, men jeg vet ikke om den fortsatt sitter i, sier Grøvdal til TV 2.

– Det var ikke sånn jeg ville ta ferie, men samtidig er det bare til å se videre allerede. Det er OL om ti måneder, og jeg må prøve å finne ut av ting og undersøke om alt er i orden, fortsetter hun.

Dropper hinder

Mandagens finale på 3000 meter hinder endte i tårer for Grøvdal etter 13. plass.

29-åringen avslørte at hun også der vurderte å bryte underveis, og medga at musklene hennes passer bedre for løp uten hinder – der det ikke er «start og stopp» på samme måte. Etter onsdagens forsøksheat bekreftet hun overfor NRK at hun ikke lenger vil satse på hinder, og utelukkende på 5- og 10 000 meter.