United-profilen er ikke skuffet over klubbens sesongstart

Manchester United har ikke hatt færre poeng etter sju ligakamper på 30 år. Allikevel er ikke Daniel James skuffet, men Erik Thorstvedt mener United har kniven på strupen før møtet med Newcastle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Newcastle-Manchester United søndag 17.30 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Ole Gunnar Solskjær har snakket høyt om en bratt læringskurve etter at Manchester United i øyeblikket er inne i det som er klubbens verste sesongstart siden 1989/90.

Ett av lyspunktene har imidlertid vært Daniel James, som denne uken satt seg ned for en prat med Premier Leagues egen TV-kanal.

Der sier unggutten at han ikke er skuffet over klubbens sesongstart.

– Jeg vil ikke si skuffet. Vi er en gruppe som er i en ombygging, og jeg mener vi er blitt mye bedre etter hvert som vi har spilt flere kamper, sier 21-åringen.

– Åpenbart mye å lære

Ni poeng på de sju første kampene betød 10. plass for de røde djevlene forut for den inneværende Premier League-runden, og blant annet har laget i alle de tre kampene som har endt uavgjort ledet 1-0.

– Som lag er vi alle enige om at vi må holde på 1-0-ledelser, men det har vært noen ganger der vi har vært ett mål foran og det har handlet om å få det neste målet for å vinne kampene, forteller James.

Søndag venter Newcastle på St. James' Park, før det etter landslagspausen er duket for storoppgjøret mot Liverpool på Old Trafford. Erkerivalene har allerede tatt dobbelt så mange poeng som Solskjærs mannskap.

 • 1989/90:
  7 poeng, 2-1-4, 14. plass (forrige sesong med dårligere fangst enn nå)
 • 1992/93:
  13 poeng, 4-1-2, 4. plass (første Premier League-tittel)
 • 1998/99:
  11 poeng, 3-2-1, 6. plass (den utrolige «Treble»-sesongen
 • 2012/13:
  15 poeng, 5-0-2, 2. plass (Fergusons siste sesong)
 • 2013/14:
  10 poeng, 3-1-3, 9. plass
  (Moyes-sesongen)
 • 2014/15:
  11 poeng, 3-2-2, 4. plass
  (van Gaals første sesong)
 • 2015/16:
  16 poeng, 5-1-1, 1. plass
  (van Gaals siste sesong)
 • 2016/17:
  13 poeng, 4-2-2, 6. plass
  (Mourinhos første sesong)
 • 2017/18:
  19 poeng, 6-1-0, 2. plass
  (Mourinhos andre sesong)
 • 2018/19:
  10 poeng, 3-1-3, 10. plass
  (Mourinhos siste sesong)

– Vi har åpenbart mye å lære, vi har mange store kamper som kommer nå. Etter landslagspausen er det Liverpool, og det er mange kamper den neste måneden, sier en offensiv James, og fortsetter:

– Mot Arsenal sist spilte vi stor fotball til tider, så det handler om den siste tredjedelen og å få scoret noen flere mål, slik vi gjorde i starten av sesongen mot Chelsea.

Thorstvedt: – Kniven på strupen

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt sier følgende når han blir konfrontert med James' uttalelser:

– Han prøver egentlig bare å se positivt på ting, og har helt sikkert ikke lyst til å stille til intervju engang. Han ønsker i hvert fall ikke å «rock the boat» ved å være kritisk, så han legger seg på samme linje som Ole Gunnar Solskjær. Men det han sier om at de er blitt mye bedre etter hvert som kampene har gått, er beviselig feil. De startet med å slå Chelsea 4-0, og siden har det gått tyngre.

Den tidligere Premier League-keeperen mener for øvrig at hele Solskjærs prosjekt trenger tre poeng på St. James' Park mot dumpekandidatene til Steve Bruce.

– Er det en kamp de skal vinne, så er det jo denne. Her er det faktisk litt kniven på strupen. Hvis de ikke greier å slå Newcastle borte, er det ingen grunn til at noen skal tro på at de blir topp-seks, eller langt mindre at de blir topp-fire, sier Thorstvedt.

James elsker hverdagen under Solskjær: – Vi tror alle på ham

James er imidlertid klar på at det som venter i nordøst er langt ifra noen enkel oppgave for et Manchester United-lag som sist vant på bortebane i Premier League i februar.

– Det er enormt viktig å vinne. Det blir en tøff kamp. Vi vet at de tapte 0-5 forrige helg, men det reflekterte ikke kampen og de var ti mann. De vil definitivt være klare for oss. Uansett hvilket lag man møter i denne ligaen så er det en tøff oppgave, både på hjemme- og bortebane. De hadde ikke vært i denne ligaen om de ikke var gode, sier han.

James har tatt de røde djevlene med storm etter sommerens overgang fra Swansea, og er full av skryt overfor Ole Gunnar Solskjær som har gitt ham tillit fra dag én.

– Jeg elsker det. Enhver trening handler om å gjøre meg bedre. Jeg får alltid beskjed om å utfordre, og han er aldri negativ. Han er alltid positiv om alt. Han og resten av trenerteamet har tatt godt i mot meg siden jeg kom, og vil gjøre alt for at jeg skal bli bedre, sier waliseren.

Tilliten til sjefen er også stor.

– Vi tror alle på hvordan han tenker og måten han spiller på. Vi har en sterk lagfølelse, noe du blant annet ser både når vi scorer mål og når vi slipper inn. Alle står sammen. Det kan alle også se på måten vi spiller på, og resultatene har kanskje ikke vist det, men vi blir bedre som lag og er det er noe vi også vil fortsette med, mener James.

I intervjuet avslører blant annet James også hvem som var hans helter i oppveksten, om hvordan han håndterer det å bli sparket ned igjen og igjen og om han er overrasket over å ha blitt gitt tillit så tidlig i karrieren på Old Trafford. Se hele intervjuet i videovinduet øverst!

Se Newcastle-Manchester United søndag 17.30 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!