BLITT SYK: Beyonces far Matthew Knowles sammen med datteren under Grammy Awards i 2004, Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill)
BLITT SYK: Beyonces far Matthew Knowles sammen med datteren under Grammy Awards i 2004, Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill)

Beyoncés far har fått brystkreft

Beyoncé Knowles (38) far, Matthew Knowles (67), deler onsdag at han har fått diagnosen brystkreft.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er i det amerikanske programmet «Good morning America» at Beyoncés far og tidligere manager, Mathew Knowles, forteller at han har fått brystkreft.

Dette kommer fram i en promo, som programmet har delt på Twitter.

I twittermeldingen vises et klipp av intervjuet hvor Knowles blir spurt hvordan det var å fortelle familien om diagnosen.

For å se svaret og hvordan han har tatt opp kampen mot sykdommen må man se intervjuet i TV-programmet.

Uvanlig diagnose blant menn

Ifølge Helsedirektoratet er brystkreft blant menn svært uvanlig, og utgjør mindre enn én prosent av all brystkreft. Sykdommen opptrer hovedsakelig hos eldre menn, åtte av ti av tilfellene er over 60 år.

De som kan være ekstra utsatt er blant annet menn uten barn, overvektige eller det kan være arvelig fra familie. Sykdommen behandles på samme måte som hos kvinner.

Familien Knowles er kjent for å verne om privatlivet, og foreløpig har verken superstjernen Beyoncé eller andre familiemedlemmer kommentert saken.

Familietrøbbel

Det har tidligere versert rykter om konflikter mellom superstjernen og faren, som tidligere var manager for datteren i Destiny's Child. I 2015 skal 67-åringen ha uttalt til ET at det var ingenting annet enn kjærlighet mellom de to.

– Disse farlige ryktene skjemmer familienavnet mitt. De har ikke gyldighet, skal Knowles ha uttalt, og la i tillegg til:

– Det er mange andre temaer som trenger Amerikas oppmerksomhet. Ingen trenger mer unødvendig negativitet. Jeg fokuserer for det første på forelesninger og seminarer som hjelper mennesker til å oppnå noe positivt og oppnå bedre liv.

FAR OG DATTER: Matthew Knowles og Beyoncé Knowles i 2016. FOTO: PLANET PHOTOS.
FAR OG DATTER: Matthew Knowles og Beyoncé Knowles i 2016. FOTO: PLANET PHOTOS.

Det har også vært spekulasjoner om andre konflikter i familien. Blant annet gikk det rykter om at Beyoncés ektemann Jay-Z hadde vært utro mot sangerinnen.

Ryktene fikk fart på seg etter at Beyoncés søster, Solange Knowles, angrep svogeren i den berømte heiskrangelen fra Met-gallaen i 2014.

Ifølge ET kommenterte blant annet søsteren konflikten slik i ettertid:

– Som et resultat av publiseringen av sikkerhetsopptakene fra heisen mandag 5.mai, har det vært store spekulasjoner om hva som utløste den uheldige hendelsen. Det viktigste er at familien vår har jobbet gjennom det.