– Karsten har en unik historie, den vil vi prøve å selge

Den norske Puma-sjefen Bjørn Gulden gnir seg i hendene etter Karsten Warholms triumf i Doha.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag mottok Karsten Warholm gullet etter å forsvart VM-tittelen på 400 meter hekk i Doha.

– Det er en ting jeg vet, regner jeg sammen antall timer jeg har brukt på å få den, så går jeg ikke i pluss for å si det sånn, sier Karsten Warholm til TV 2.

– Det blir en veldig lav timelønn?

– Ja, i ekte Qatar-stil, forteller Warholm med sitt sedvanlige glimt i øyet.

23-åringen fra Ulsteinvik er i ferd med å bli et av de største navnene i friidretten. Det har Puma-sjef Bjørn Gulden merket seg.

– Hvor mye er han verdt for Puma?

– Masse, masse, masse, sier Gulden.

– Og mer skal det bli?

– Ja, sikkert, smiler han.

– En unik historie

Den norske Puma-sjefen forteller til TV 2 at de ser på Warholm som svært salgbar utøver også i resten av verden.

– Karsten har en unik historie, og det er den historien vi skal prøve å selge. Det han gjør, vekker oppsikt også i utlandet, sier Gulden.

– Jeg synes selvfølgelig at det er veldig stas. Det har alltid vært en drøm for meg, jeg skal ikke prøve å spille på noe annet det. Det har det alltid vært, sier Karsten Warholm.

– Å bli nummer en?

– Ikke nødvendigvis, alle vil jo selvfølgelig det, men det er jo et trangt nåløye sånn sett. Men å være en av dem som leverer gode resultat og som klare å vise seg under slike anledninger som det her. Jeg er liksom på god vei der, sier han og er full av lovord om forholdet til Puma som ble innledet tidligere i år.

– Jeg fikk veldig gode muligheter med Puma og jeg fikk en god relasjon med de. Vi båndet på mange forskjellige plan. Det er selvfølgelig avgjørende og viktig for meg. Jeg ønsker jo å vokse på den prosessen her og ta med meg lærdom. Det å få med meg sånne sluggere som Puma og Bjørn Gulden, det er viktig for meg også, sier Warholm.

IAAF verdensranking, menn, friidrett:

  1. Noah Lyles (100 m, 200 m): 1477 poeng
  2. Eliud Kipchoge (Maraton): 1466 poeng
  3. Karsten Warholm (400 m hekk): 1464 poeng

Kan bli rangert som verdens beste friidrettsutøver

Karsten Warholm kan også bli rangert som nummer én i verden i friidrett, uansett gren. Foreløpig ligger han som nummer tre, bak Eliud Kipchoge og lederen Noah Lyles.

– Jeg er veldig nære. Nå er det noen år Lyles har vært over meg, og det er vel fortjent. Han har vunnet 100 meter og 200 meter under Diamond League. Det er vel ofte det man definerer som Formel 1-øvelsene og den skal jeg gi til ham. Så får vi se om jeg klarer å komme meg forbi Kipchoge etter VM her, det tror jeg faktisk skal gå. Så da blir jeg topp to da kanskje, og det er jo veldig stas. Denne sesongen sett i lys av alt som skjedde i fjor har jo gått over all forventning egentlig.

– Så det betyr litt det også? Den anerkjennelsen?

– Jeg tror at vi alle ikke er større enn at vi synes det litt gøy å bli anerkjent for prestasjonene våre. Samtidig føler jeg at jeg har bevist gang på gang at jeg klarer å jobbe uten den anerkjennelsen, men når jeg først presterer og får det til så synes jeg vi fortjener å få en klapp på skuldra. Nå er det opp til folk selv da, interesse blir jo skapt og hvis folk synes det er gøy å følge med på oss så er jeg jo selvfølgelig takknemlig for det. Det virker jo som det er litt gøy da, det å følge med på oss, spør Karsten Warholm.

Eventyrlige seertall

Det har Warholm rett i. Under VM i Doha har nordmenn flokket seg rundt fjernsynet for å se de norske profilene. 1.465.000 fikk med seg 400 meter hekk-finalen. Til sammenligning var det i snitt 589.000 som satt foran fjernsynet da Karsten Warholm tok gull på 400 meter hekk under EM i Berlin i fjor sommer.

– Det er kjempestas og der er det jo flere som er litt skyldige. Ingebrigtsen-familien skaper flere overskrifter og Amalie (Iuel) som presterer i dag. Det er mange som har levert og jeg håper vi kan skape litt friidrettsfeber. Jeg er jo veldig interessert i friidrett, så jeg vil jo dele den interessen med flere. Det virker som vi er på rett vei, forteller Warholm.