Samantha Skogrand: – Det tok lang tid før morskjærligheten og lykken kom

Jamina Blipp og Samantha Skogrand er bestevenninner, kolleger og mødre. Likevel reagerte de helt ulikt på det å bli mamma.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av det siste året har både Jamina Blipp (30) og Samantha Skogrand (30) rukket å bli mamma for aller første gang.

De innrømmer at den nye hverdagen har bydd på mye glede, men også noen problemer.

– Akkurat nå er fokuset at det er veldig lite søvn. Det merkes jo. Så det er en blanding av utrolig mye moro, for det er så gøy å se de vokse opp, men det er litt tungt også, forteller Skogrand til God morgen Norge.

Søvnproblematikken kjenner Jamina seg igjen i.

– Man blir i perioder en litt dårligere versjon av seg selv; litt mer småirritert og gnien på tiden sin, sier hun.

Manglet morskjærligheten

Samantha forteller at hun gledet seg til å bli mamma for første gang. Hun hadde store forventninger om hvordan det kom til å bli, og hadde også realistiske forventninger om at det kom til å bli tøft, ifølge hun selv.

Da ble også sjokket desto større, da det ikke ble helt slik hun hadde sett for seg.

Se dette innlegget på Instagram

My little man♥️

Et innlegg delt av Samantha (@samantha_skogrand)

– Det tok ganske lang tid, for min del, før morskjærligheten og lykken kom. Jeg trodde det ville komme naturlig, så det var litt vanskelig og overraskende, for jeg hadde gledet meg så enormt, forteller hun åpenhjertig og fortsetter:

– Egentlig synes jeg det var litt flaut i starten, for jeg så på andre og de hadde det så fint og alt var fryd og gammen. Jeg følte meg litt utenfor. Men så har jeg vært mer og mer åpen om det etter hvert, og det har vært så fint, for det er så mange rutinerte mødre som har tatt kontakt og sagt at det er helt normalt at det tar tid.

Ble positivt overrasket

Jamina, derimot, hadde en helt annen opplevelse enn venninnen Samantha.

Før datteren kom til verden leste hun om fødselsdepresjoner og alt det vonde som kan skje i forbindelse med morsrollen. Derfor var hun overbevist om det kom til å bli utfordrende.

– Jeg var så innstilt på at det skulle bli tungt, så jeg ble positivt overrasket. Dette var jo finere og «lettere» enn det jeg trodde, sier hun.

I podcasten «Babyboom» har de begge vært åpne om sine opplevelser. Det har ført meg seg mye positivt.

– Når vi har snakket om våre ulike opplevelser, har vi også kommet i kontakt med andre mødre. Det vi begge har opplevd er normalt, og da er det fint å prate åpent om det, slik at man normaliserer alle opplevelser, påpeker Samantha.

– Vi får så mange fine tilbakemeldinger fra folk som kjenner seg igjen, så det er fint å vite at man ikke er alene, legger Jamina til.

Uenige om eksponering

De to venninne har begge en stor følgerskare på sosiale medier, og deler stort og smått fra hverdagen med følgerne sine. Derimot er de uenige når det kommer til bildedeling av barnet sitt.

– For vår del handler det om at vi ikke føler oss helt trygge på det her med eksponering av barn på sosiale medier. Når du deler et bilde er rekkevidden enorm, så det er et kontrollbehov. Også har vi ikke lyst til å gi han en identitet på sosiale medier, før han kan velge det selv, sier Samantha.

Jamina og ektemannen Stian Blipp var svært usikre i starten om hva de skulle gjøre, da datteren kom til verden.

– Vi snakket mye om det før vi tok valget om å gjøre det. For oss var det veldig unaturlig å ikke dele det, for det er en så stor del av hverdagen og livet. Også er man så stolt, så det var veldig vanskelig å ikke gjøre det, sier hun.