Saftig sjokoladekake uten gluten, egg eller melk (!)

Er det mulig å lage en skikkelig god sjokoladekake fri for egg, melk og gluten? Javisst. Wenche har latt seg inspirere av Kathrine Kragøe Skjelvan i Facebook-gruppen «Gluten- og melkefri inspirasjon» og resultatet er denne deilige og allergivennlige kaken.

Sjokoladekake

Du trenger:

• 2 dl sukker
• 3 dl Schär Bread Mix (glutenfri melblanding som blant annet kan i flere Coop-butikker)
• 3 ss kakao
• 1 ts natron
• 1 ½ ts vaniljesukker
• 6 ss smeltet Melange uten melk (som produktplassert i studio)
• 2 dl vann
• ½ ts eddik, gjerne bringebæreddik

Ostekrem

Du trenger:

• 100 g myk margarin uten melk
• 250 g melis
• 1 stk melkefri smøreost av typen «tofutti creamy spread» eller en annen smøreost fri for melk, romtemperert/myk
• 1 ts vaniljesukker
• ca 2 ss kakao
• Smak til med bringebæreddik, balsamicoeddik eller sterk kaffe

Slik gjør du:

Varm stekeovnen til 180 grader. Bland sammen det tørre i en bakebolle. Bland sammen smeltet melkefri margarin, vann og eddik og tilsett i det tørre. Rør deigen lett sammen. Ha røren over i en smurt rund form (22/24 cm) med bakepapir i bunnen. Stek på nederste rille. Etter 25 min, sjekk om kaken er gjennomstekt ved å stikke en kakepinne i midten av kaken. Er pinnen tørr når du tar den opp er kaken ferdigstekt. Sitter det litt deig igjen på pinnen må du steke noen minutter til. Avkjøl kaken helt i formen før kaken løsnes forsiktig fra formen. Bruk en spiss liten kniv langs kanten.

Ostekrem: Bland myk/romtemperert margarin uten melk, melis, myk kremost og vaniljesukker til en glatt krem. Sikt inn kakao og bland godt sammen. Smak ev. til med litt kaffe eller bringebæreddik. Ostekremen smøres på avkjølt kake.