ÅRETS SISTE UTE-IS? Det blir fint vær over store deler av landet til helgen.
ÅRETS SISTE UTE-IS? Det blir fint vær over store deler av landet til helgen. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Høstferieværet: – Det ser veldig bra ut til helgen

De som allerede har høstferie, må belage seg på varierende vær. Men til helgen blir det flott høstferievær over store deler av landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Østlandet er de fleste allerede godt i gang med høstferien. Her er det stort sett vært fint vær tirsdag, men dette er i ferd med å snu.

– Store deler av Østlandet har nydelig vær i dag, men i natt kommer det nedbør inn fra Sverige. Dette gir regn på Østlandet i morgen, men det vil lette igjen utover ettermiddagen, forteller meteorolog i Storm, Olav Krogsæther, til TV 2.

Også torsdag kan man forvente noe regn på Østlandet, men til helgen skal det bli pent vær.

– Det blir ganske skyet i store områder på fredag, men lørdag og søndag ser veldig bra ut, sier Krogsæther.

De helt store temperaturene blir det riktignok ikke. Krogsæther forteller at temperaturen til helgen vil ligge i området seks til åtte grader i Oslo-området.

Flott vær på Vestlandet

Til helgen starter resten av landet høstferien, og meteorologen forteller at de aller fleste vil få en pangstart på ferien.

– Det ser veldig bra ut både lørdag, søndag og mandag. Det ligger et høytrykk i Norskehavet som vil strekke seg sørover. Dette vil gi fint vær over stort sett hele landet, men fra Lofoten og nordover vil det være dårligere vær.

Krogsæther forteller at høytrykket trolig skiftes ut med lavtrykk utover i neste uke, så været må nytes mens det varer.

Flere veier stengt

Tirsdag er flere fjelloverganger i Norge stengt etter store snøfall. Sognefjellet er stengt, mens det er kolonnekjøring på Strynefjellet. Også Valdresflye og E6 Dovrefjell har vært stengt i perioder.

Snøen vil trolig smelte i løpet av de nærmeste dagene på flere av disse stedene.

– Det har vært vanskelige kjøreforhold på Strynefjellet i dag etter store nedbørsmengder, men dette vil gi seg. Snøen vil nok smelte ned til 4-500 meters høyde, men på Dovre kan det bli liggende, sier Krogsæther.