TIL DANMARK: Sondre Holst Enger skal få karrieren tilbake på rett sport.
TIL DANMARK: Sondre Holst Enger skal få karrieren tilbake på rett sport. Foto: Fredrik Hagen

Holst Enger fortsetter karrieren i dansk lag

Den norske spurteren har signert for Riwal Readynez Cycling Team.

Som TV 2 meldte tirsdag morgen fortsetter Sondre Holst Enger (25) karrieren i Danmark.

Det danske laget Riwal Readynez Cycling Team, som holder til på sykkelsportens nest øverste nivå, bekrefter nå i en pressemelding at Horten-spurteren har skrevet under på en ettårskontrakt med laget.

Holst Enger blir lagkamerat med nordmennene Sindre Lunke og Kristian Aasvold i Riwal Readynez Cycling Team.

Holst Enger fikk ikke forlenget kontrakten med Israel Cycling Academy, som ifølge rapportene overtar UCI-lisensen til Katusha og samtidig klatrer opp til World Touren fra og med neste sesong.

– Mitt store mål er å komme tilbake til Tour de France, og jeg er veldig motivert for å returnere til mitt beste, og jeg mener at Riwal Readynez Cycling Team er det perfekte stedet å gjøre det på, sier Holst Enger, som imponerte under Touren i 2016 med flere gode plasseringer.

Men etter suksessen for tre år siden har han slitt med å få karrieren tilbake på riktig spor. Kroppen har ikke fungert og i sommer ble det konkludert med at han var overtrent. Derfor fikk han beskjed om å sette sykkelen fra seg, og i løpet av juli ble det så godt som ingen trening på to hjul.

Han var tilbake i aksjon i Arctic Race, men der ble en 13. plass på etappen til Svolvær beholdningen. Siden da har Holst Enger brutt to ritt i Italia i midten av september.