FUNNET HER: Sebastian Seterås (21) ble i mars i fjor drept av en kamerat i Fyllingsdalen i Bergen. Bildet er tatt fra syvende etasje.
FUNNET HER: Sebastian Seterås (21) ble i mars i fjor drept av en kamerat i Fyllingsdalen i Bergen. Bildet er tatt fra syvende etasje. Foto: Magnus Braaten / TV 2 / Privat

22-åring kastet Sebastian (21) fra syvende etasje – mistenkte forhold til moren

BERGEN TINGRETT (TV 2): 22-åringen som i fjor drepte Sebastian Seterås (21), forklarer at han mistenkte at kameraten prøvde seg på hans medtiltalte mor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag morgen erkjente han straffskyld for drap da rettssaken begynte i Bergen tingrett.

Moren hans, som er tiltalt for å ha unnlatt å gripe inn og senere forsøkt å fjerne bevis, nekter straffskyld.

De to var begge hjemme i leiligheten da drapet skjedde natt til fredag 23. mars i fjor.

– Sterk rus

Den 22 år gamle tiltalte har erkjent at han utsatte kompisen for omfattende vold, blant annet med bruk av en glassflaske, før han kastet ham 22 meter ned fra en svalgang i syvende etasje.

ÅSTED: Høyblokka der drapet skjedde i mars i fjor, har i dag fått en ny fasade. Sebastian Seterås (21) ble kastet fra syvende etasje.
ÅSTED: Høyblokka der drapet skjedde i mars i fjor, har i dag fått en ny fasade. Sebastian Seterås (21) ble kastet fra syvende etasje. Foto: Haakon Laastad / TV 2

Under rettssaken forklarer 22-åringen av slåssingen begynte etter at han så kameraten forsøke å kysse moren hans. De hadde alle tre vært på byen sammen den aktuelle natten.

I avhør har 22-åringen forklart at han mistenkte en intim relasjon mellom de to.

– De etterlatte fester ingen lit til hans forklaring. Tvert imot har de opplysninger som tyder på at snakker usant, sier familiens bistandsadvokat Christian Flemmen Johansen til TV 2.

Den tiltalte morens forsvarer, advokat Kaj Wigum, sier i retten at moren ikke kommer til å forklare seg under rettssaken.

– Det er ikke fordi hun har noe å skjule eller fordi hun ikke vil bidra til en oppklaring. Det er fordi hun ikke makter denne påkjenningen, sier Wigum.

Dermed vil hennes tidligere forklaringer til politiet bli lest opp for retten.

22-åringens forsvarer, advokat Øystein Storrvik, bekrefter at det påståtte forholdet mellom moren og kameraten har vært tema i avhør.

– Kombinert med sterk rus for alle de involverte har dette ført til de handlingene han senere har erkjent straffskyld for, sier Storrvik.

Henla siktelse

Selv har 22-åringen forklart at han trodde kameraten var død da han kastet ham over rekkverket. Obduksjonsrapporten viser imidlertid at fornærmede døde av knusningsskader i hodet. Dette vil bli et sentralt tema i retten.

Politiet har sikret et lydopptak fra en samtale mellom de to tiltalte mens fornærmede lå forslått i leiligheten tidlig om morgenen den aktuelle fredagen.

Der sier 22-åringen, etter det TV 2 forstår, at han har drept kameraten.

Moren til 22-åringen var i lang tid siktet for drap, men statsadvokaten valgte å henlegge denne delen av saken for hennes del da tiltalen skulle tas ut.

Årsaken var, etter det TV 2 forstår, en rekonstruksjon av drapet der 22-åringen viste at han var i stand til å kaste en person over rekkverket uten hjelp fra andre.

I sitt innledningsforedrag mandag viser statsadvokat Benedicte Hordnes en rekke bilder fra leiligheten, der det er blod og glasskår flere steder.

Det er satt av åtte dager til rettssaken.