KREVER MØTE: Natt til mandag tok Donald Trump til Twitter og forlangte å få møte varsleren.
KREVER MØTE: Natt til mandag tok Donald Trump til Twitter og forlangte å få møte varsleren. Foto: Scanpix/Montasje: TV 2

Advokater frykter for varslerens sikkerhet

Demokratene jobber på spreng for å få varsleren i tale. Samtidig har det blitt utlyst en dusør til den som kan avsløre varslerens identitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter flere dagers arbeid med å få varsleren til å vitne i Kongressen, nærmer Husets etterretningskomité seg en avtale. Det sier komiteens leder Adam Schiff, ifølge CNN.

Til tross for Schiffs optimisme, insisterer varslerens advokater at ingenting er avgjort. Samtidig uttrykker de bekymring for sin klients sikkerhet.

– Formålet med dette brevet er å informere deg om alvorlige bekymringer vi har knyttet til vår klients personlige sikkerhet, skriver varslerens advokat Andrew Bakaj i et brev til USAs etterretningssjef, Joesph Maguire.

Trump vil møte varsleren

I brevet vises det til Trumps uttalelser hvor presidenten sammenlikner varsleren med en spion. Disse uttalelsene er med på å skape frykt for at varslerens identitet vil bli avslørt, skriver Bakaj i brevet gjengitt av CBS News.

Varsleren hevder at Trump har utnyttet presidentmakten til å sverte sin politiske motstander Joe Biden, deriblant i en telefonsamtale med Ukrainas president.

Natt til mandag tok Donald Trump til Twitter og krevde å få møte varsleren:

– Jeg fortjener å møte min anklager, spesielt når denne anklageren, den såkalte «varsleren», presenterte en perfekt samtale med en fremmed leder på en totalt feilaktig og falsk måte.

Videre skriver Trump at demokraten Adam Schiff bør avhøres for forræderi:

– Schiff bør avhøres på høyeste nivå for svindel og forræderi.

Utlovet dusør

Presidentens uttalelser er derimot ikke advokatens eneste bekymring.

– Videre har enkelte individer utlovet en «dusør» på 50 000 dollar for «enhver opplysning» relatert til vår klients identitet, skriver Bakaj.

Det står ikke i brevet hvem det er som har utlovet dusøren. Tidligere har Trump-tilhenger Jack Burkman sagt til Washington Examiner at han og hans meningsfelle Jacob Wohl er villige til å betale akkurat denne summen for informasjon om varsleren.