Lekker Ødegaard-assist da Real Sociedad tapte

Real Sociedad kunne innta tabelltopp med seier, men mot Sevilla på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán var det lettere sagt enn gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se assisten i vinduet øverst!

Sevilla-Real Sociedad 3-2

Seiersrekken på tre kamper ble brutt for Martin Ødegaard og co.

Real Sociedad fikk en drømmestart på oppgjøret med scoring etter tre og et halvt minutt, men Sevilla slo hardt tilbake og vant til slutt 3-2.

Ødegaard var anonym inntil det gjenstod et kvarter av kampen. Da ledet Sevilla 2-1.

– Lekker detalj

Først i det 79. minutt fikk drammenseren vist hva som bor i ham. Han fikk endelig litt rom å boltre seg i, og sendte Willian José i en svært god posisjon med en presis stikker.

Real Sociedad-spissen sleivet imidlertid da han avsluttet fra skrått hold.

– Endelig ser vi litt Martin-magi. Han har vært nok involvert, men ikke i de posisjonene der. Når han først kommer løs, ser vi klassen, sa TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb.

Ett minutt senere doblet Franco Vázquez ledelsen for Sevilla. Real Sociedad ga imidlertid ikke opp, og Ødegaard tok tak. Han forserte fremover i banen, og spilte Portu fri med en stikker. Denne gangen stod avslutningen i stil med pasningen.

– Det er en lekker detalj av Martin, som vekter ballen akkurat riktig, sa Semb.

20-åringen står nå med to scoringer og to målgivende på sju ligakamper denne sesongen.

– Veldig bra igjen

Sevilla vant kampen fullt fortjent. Hjemmelaget vant skuddstatistikken 21-5, der åtte av forsøkene var på mål. I lange perioder slet Real Sociedad med å etablere et offensivt spill, og Ødegaard hadde mindre rom å boltre seg i enn de siste kampene.

– Han gjør en helt «okey match», og slår noen vanvittig fine stikkere, er TV 2s fotballekspert Erik Huseklepps dom over Ødegaard.

– Det er få spillere i verden som kommer til denne arenaen og dominerer. Det han leverer i dag, er veldig bra igjen. Han er blitt en kjempegod La Liga-spiller, følger ekspertkollega Simen Stamsø-Møller opp.

Sevilla snudde kampen

Real Sociedad fikk en drømmestart på oppgjøret. Adnan Januzaj slo en glimrende stikker, og Mikel Oyarzabal var kald alene med keeper.

Da hadde det bare gått tre og et halvt minutt. Kvarteret senere utlignet Sevilla. Denne gangen var det Ever Banega som slo en glimrende stikker, og Nolito curlet ballen i hjørnet på halv volley.

– To kunstscoringer, slo TV 2s kommentator Endre Olav Osnes fast.

Lucas Ocampos var ikke noe dårligere da han sendte Sevilla i ledelsen kort tid etter pause. Argentineren driblet seg forbi Nacho Monreal, før han banket ballen i mål fra skrått hold.