STORSPILL: Norge-keeper Silje Solberg spilte en meget god kamp mot Japan.
STORSPILL: Norge-keeper Silje Solberg spilte en meget god kamp mot Japan. Foto: Vidar Ruud

Keeper storspilte: – Hun er gull verdt

Silje Solberg med strålende kamp i det norske målet i seieren over Japan.

Norge - Japan 28-22 (13-8)

Norge slo Japan 28-22 i tredje og siste kamp i Intersport Cup i Stavanger søndag.

Dermed vant de også treningsturneringen.

Kampens store spiller var Silje Solberg, som spilte en glitrende kamp i det norske målet og la grunnlaget for en komfortabel seier.

– Hun er god. Det er fint å ha henne bakerst. Vi trenger tryggheten. Hun har tatt veldig mye. Det gjorde hun sist mot Brasil også, så for oss er hun gull verdt, sier Thorir Hergeirssons assistent, Mia Hermansson Högdahl, til TV 2 før avkast i andre omgang.

Før pause hadde Solberg tolv redninger. Hun fulgte opp med en god andreomgang.

– Silje Solberg har vært helt outstanding i første omgang. Redningsprosenten er helt sinnssykt. Det er helt vanvittig det hun har prestert, og det er selvfølgelig godt hjulpet av forsvaret, men det er sjelden vare med en sånn redningsprosent i en landskamp uansett motstander, sier TV 2s håndballekspert Gro Hammerseng-Edin midtveis.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var også godt fornøyd med sin keeper.

– Hun holder absolutt bra nivå nå. Det er alltid viktig å ha en god målvakt bak seg. I første omgang var det ikke mange hull i forsvaret, så det som kom utenfra var keepermat. Så vokste Silje og sto godt da intensiteten falt, og det er det viktigste, sier han til TV 2.

Ekstra viktig er med tanke på at Katrine Lunde er ute med skade og mister VM i Japan. Kari Aalvik Grimsbø har takket nei til landslaget ut 2019.

– Norge er helt avhengig av godt keeperspill for å få til et godt VM-resultat, sier TV 2-kommentator Harald Bredeli.

Silje Solberg fikk hvile mot slutten, der reservekeeper Emily Stang Sando voktet målet til Norge.

– Det var veldig gøy. Det var litt annerledes kamp å forberede seg til i og med at vi ikke trodde de skulle komme med så mange skudd bakfra og så mange blinde innløp. Det er små, raske jenter, og det er gøy å spille litt annen type håndball, sier Silje Solberg til TV 2.

Håndballjentene åpner VM i Japan mot Cuba lørdag 30. november. Norge er også i gruppe med Angola, Nederland, Serbia og Slovenia.