MÅ OPERERES: Heidi Løke må under kniven for å operere menisken. Dermed mister hun VM i Japan i desember.
MÅ OPERERES: Heidi Løke må under kniven for å operere menisken. Dermed mister hun VM i Japan i desember. Foto: Bildbyrån

Heidi Løke mister VM

Enda en nøkkelspiller ute for Thorir Hergeirsson før VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Heidi Løke pådro seg en meniskskade mot Brasil som gjør at hun mister VM i Japan i desember, melder Håndballforbundet.

– Dette var et tøft slag, og jeg er langt nede nå. Jeg har heldigvis vært lite skadet gjennom karrieren min, men nå var det dessverre jeg som var uheldig, sier Løke.

Strekspilleren, som før sesongen skrev under for Vipers, lover å komme tilbake.

– Jeg har lyst til å spille med flagget på brystet igjen, og jeg skal jobbe knallhardt for å være med i OL som kommer til sommeren, sier Heidi Løke til TV 2.

Operasjon neste uke

Landslagslege Nils Ivar Leraand forklarer at det er en rotskade i menisken i høyre kne.

– Dette er en skade som må sys ved et inngrep, og rehabiliteringstiden ligger normalt i området fem til seks måneder, sier Nils Ivar Leraand.

Skaden oppsto i forbindelse med en vridning under fredagens landskamp.

– Dette er en ganske sjelden kneskade, og utgjør under én prosent av kneskadene i idretten. Det er en type skade som må fikses, den leger seg ikke av seg selv, sier landslagslege Nils Ivar Leraand.

Slik opplevde hun episoden der hun ble skadet:

– Det var i andre omgang da jeg vred meg rundt. Jeg hadde vært i angrep og skulle hjem i forsvar, men følte jeg satt fast i gulvet, samtidig som jeg vred kneet. Jeg løp videre, hjem i forsvar og spilte flere minutter før jeg ble byttet ut. Jeg merket at noe skjedde, men det var ikke vondt å løpe. Når jeg får den i en vinkel gjør det vondt, sier Løke.

Heidi Løke vil bli trolig operert i kneet i løpet av neste uke. Uansett er det definitivt at VM i Japan går uten Heidi Løke.

– Det er utrolig leit å høre og skikkelig dårlige nyheter for det norske landslaget, sier TV 2s håndballekspert Gro Hammerseng-Edin.

Norsk skademareritt

Med Heidi Løkes skade er enda en av landslagets nøkkelspillere ute av Thorir Hergeirssons tropp til VM i Japan i desember.

Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø, Nora Mørk og Kjerstin Boge Solås er allerede ute, mens Veronica Kristiansen, Amanda Kurtovic og Henny Ella Reistad mest sannsynlig ikke aktuelle.

– Dette er trist både for Heidi selv og for laget. Nå skal vi ta vare på henne, og gi den hjelpen hun trenger. Heidi er en viktig spiller, fordi hun går foran og viser vei med sin mentalitet både utenfor og på banen. Nå skal vi vi ta med oss Heidis innstilling og fightervilje til Japan, samtidig som vi ønsker henne lykke til med operasjonen og opptreningen, sier landslagssjef Hergeirsson.

Gro Hammerseng-Edin mener Løkes forfall er ekstra tungt med tanke på at så mange av de andre erfarne spillerne allerede er ute.

– Han kan ikke annet enn å fokusere på de spillerne han har. Heldigvis er det fortsatt mange gode spillere, og Thorir er trent på å møte utfordringer. Jeg tror han fokuserer på de han har til rådighet, og så er han en omsorgsfull mann som kommer til å være der for Heidi, sier TV 2s håndballekspert.

Vilde Ingeborg Johansen fra Tertnes hentes inn i troppen til møtet med Japan søndag. Guro Nestaker ute av troppen. Moa Høgdahl er frisk etter magevirus, men står trolig over.